mainos_1046

Energiainfra ja uudet energiateknologiat (Hankkeet, projektit ja rahoitus)
Energialähteet ja polttoaineet (Nesteytetty biokaasu (LBG))

Turun seudun biokaasulaitoksen laajennushanke etenee

artikkelikuva: Turun seudun biokaasulaitoksen laajennushanke etenee

Gasum Oy:n Turun biokaasuhankekokonaisuus etenee suunnittelutöiden ja hankintojen edistyessä. Hankekokonaisuus sisältää Turun Topinojan biokaasulaitoksen modernisoinnin, laajennuksen sekä biokaasun jalostus- ja nesteytyslaitoksen rakentamisen. Osana hanketta Gasum rakentaa kevyen maantieliikenteen tarpeita varten lisää tankkausasemia Turun seudulle. Laajennushanke valmistuu vuoden 2019 aikana.

TURUN BIOKAASUHANKKEEN investointi on merkittävä uusi ovenavaus biokaasuliiketoiminnan kasvaessa. Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on myöntänyt Turun biokaasulaitoksen laajennukselle hallituksen kärkihanketukea 7,97 miljoonaa euroa.

"Biokaasumarkkinan kehittäminen ja tuotannon kasvattaminen ovat keskeinen osa strategiaamme. Turun Topinojan biokaasulaitoksen laajennushankkeeseen kuuluu laitoksen modernisointi, biokaasulaitoksen käsittelykapasiteetin laajentaminen sekä biokaasun jalostus ja nesteyttäminen sekä osin paineistaminen. Vesienkäsittelyn lopputuotteena tuotamme korkealaatuista typpiravinnekonsentraattia asiakkaillemme. Biokaasun nesteyttäminen mahdollistaa biokaasun jakelun raskaan maantieliikenteen sekä merenkulun polttoaineeksi. Nesteytyskapasiteetti vastaa noin 125 raskaan ajoneuvon vuotuista polttoaineenkulutusta. Lisäksi saamme Turun alueelle paineistettua kaasua henkilöautoliikenteeseen. Nesteytettyä biokaasua voi tankata neljältä raskaan liikenteen tankkausasemiltamme Turussa, Vuosaaressa, Jyväskylässä ja Vantaalla. Tulemme rakentamaan asemia lisää", kertoo biokaasun johtaja, tuotteet ja ratkaisut, Matti Oksanen Gasumilta.

Rakennusvaiheessa Turun hankkeen työllistävä vaikutus on noin 170 henkilötyövuotta. Biokaasulaitoksen kokonaiskapasiteetti laajennuksen jälkeen on noin 110 000 tonnia vuodessa puhdistamolietettä ja erilliskerättyä biojätettä sekä teollisuuden sivuvirtoja. Hanke vahvistaa kotimaisen biokaasumarkkinan kasvua ja edistää vahvasti biokaasun liikennekäyttöä. Topinojan hankkeen rakennustyöt ovat käynnissä ja biokaasulaitoksen laajennus valmistuu vuonna 2019.

Hallituksen kärkihankkeiden tavoitteena on hallitusohjelman mukaisesti nostaa Suomen talous kestävän kasvun ja kohenevan työllisyyden uralle. Biotalous ja puhtaat ratkaisut -kärkihankkeiden tavoitteena on lisätä kestävästi uusiutuvan energian osuutta, jotta se ylittää 2020-luvulla 50 prosenttia. Tavoite perustuu erityisesti bioenergian ja muun päästöttömän uusiutuvan energian tarjonnan lisäämiseen.

Lisätietoja: www.gasum.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 1/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »