mainos_1048

Käyttö ja kunnossapito (Varaosat ja tarvikkeet)

PTFE-kangaspalkeilla kaasut kuriin

artikkelikuva: PTFE-kangaspalkeilla kaasut kuriin

Compentek valmistaa FluaChem©HD-palkeet Tuusulassa sekä kotimaisille asiakkaille kuten myös vientimarkkinoille - tarvittaessa vaikka saman päivän aikana.


PTFE on mainio materiaali. Se hylkii likaa, kestää lähetulkoon kaikkia kemikaaleja sekä suhteellisen korkeaa lämpöä.

PTFE:n käyttö on vähitellen lisääntynyt teollisuuden eri kohteissa, muun muassa uusiutuvan energian jalostuslaitoksissa. Myös savukaasupesureiden lisääntyminen voimalaitoksissa ja prosessiteollisuudessa on lisännyt tarvetta kemiallisesti kestävämpiin ratkaisuihin.

Pitkään PTFE:n käytön laajenemista hidasti se, että materiaali sellaisenaan on mekaanisesti varsin heikko. Vasta keksintö laminoida ohuita PTFE-filmejä ristiin sai aikaan PTFE:n käytön lisääntymisen eri sovelluksissa.

kuva
Läpivientipalje rikkipitoisten höyryjen kuljetukseen

Ristiinlaminoitu PTFE-palje kestää hankalimmatkin olosuhteet

Ristiinlaminoitu PTFE on ohut, taipuisa ja luja. Lisäksi se kestää jatkuvaa lämpöä 316 °C – ja lähes kaikki kemialliset olosuhteet. Yli 60 vuoden kokemuksen paljetasaimista omaava Compentek on ollut edelläkävijä ristiinlaminoitujen PTFE-materiaalien käytössä.

”Asiakkaiden tyytyväisyys on ollut merkillepantavaa”, toteaa Compentek Oy:n toimitusjohtaja Pasi Virintie

Kun on kyse haastavista kemiallisista höyryistä, on Compentekin ykkösvalinta FluaChem©HD paljemateriaali. FluaChem©HD on osoittanut luotettavuutensa sadoissa asennuksissa muun muassa voimalaitoksiin, sellutehtaisiin, kemian teollisuuteen sekä uusiutuvian energian laitoksiin.

FluaChem©HD-palje antaa pelivaraa prosessin häiriötilanteessa, jolloin suunnittelematon lämpötilamuutos muuttaa savukaasun koostumuksen syövyttäväksi. Tällöin paljetasaimen on syytä kestää hankalimmatkin olosuhteet, jottei prosessia tarvitse ajaa alas kaasuvuodon vuoksi.

FluaChem©HD -paljetasain on tiivis ja turvallinen ratkaisu kohteissa, joissa kaasut on pidettävä prosessin puolella eikä tehdasilmassa.

Lisätietoja: compentek.fi/

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »