mainos_1048

Käyttö ja kunnossapito
Ympäristöteknologia (Melun ja äänen torjunta, Savukaasujen puhdistus)

Voimalaitosten ulkoiset melutasot hallintaan äänenvaimentimilla

artikkelikuva: Voimalaitosten ulkoiset melutasot hallintaan äänenvaimentimilla

Melurajoitusten tiukentuessa äänenvaimentimilla on yhä merkittävämpi rooli voimaloiden ja erilaisten teollisten laitosten melunhallinnassa. Vuonna 1974 perustettu Ilmastointi & Ohutlevy Oy on raisiolainen osaava ja kokenut yhteistyökumppani meluongelmien ratkaisussa.

KAASUTURBIINIEN ILMANOTOSTA ja lämmön talteenoton poistoilman ulospuhalluksesta tulee varsin voimakas ääni, jota joudutaan vaimentamaan erityisesti, kun laitoksen lähistöllä on asutusta. Ilmanotto tai -poistokanavointiin liitettävä äänenvaimennin ratkaisee meluongelman.

”Puhaltimesta johtuvia ääniä vaimennetaan ajamalla ääntä eräänlaisista solista läpi ja imeytetään sitä vaimennuselementteihin. Aikoinaan äänenvaimennuksessa käytettiin paljon mineraalivillaa. Tänä päivänä äänenvaimennukseen käytetään dacronia, joka on muovikomposiittia tai korkeammissa lämpötiloissa lasikuitulankaa”, Ilmastointi & Ohutlevy Oy:n toimitusjohtaja Seppo Vainikka kertoo.

Ilmastointi & Ohutlevy Oy suunnittelee ja valmistaa muun muassa lämmönvaihtimia, äänenvaimentimia, savukaasupesureita ja kanavistoja.

”Olemme tehneet ympäri maailmaa Siemensille voimaloihin äänenvaimennusjärjestelmiä.

Tuotteiden valmistusmateriaaleina ovat ruostumaton teräs, haponkestävä teräs, alumiini ja rauta. Tuotteita valmistetaan lämmön- ja kulutuksenkestävistä teräksistä sekä tarvittaessa myös vaativammista materiaaleista.

kuva

Toimituksia ympäri maailmaa

”Olemme toimineet jo usean vuosikymmenen ajan yhteistyökumppanina paperi- ja selluteollisuuden toimittajille. Toimitamme myös kaasuturbiinien sisääntuloilmajärjestelmiä sekä kuumuutta kestäviä joustavia liittimiä voimalaitoksiin ja öljynjalostamoihin. Lisäksi toimimme myös yhteistyökumppanina useille savukaasupesurien toimittajille ja telakoille”, Vainikka kertoo.

Siemens on ollut Ilmastointi & Ohutlevy Oy:n tärkeä yhteistyökumppani voimalaitosten äänenvaimenninjärjestelmien osalta.

”Siemens on auditoinut meidät ja hyväksynyt toimittajakseen. Olemme tehneet ympäri maailmaa Siemensille voimaloihin äänenvaimennusjärjestelmiä, jotka ovat kaasuturbiinien ilman sisäänottolaitteistojen yhteydessä”, Vainikka kertoo.

Lisätietoja: ieto.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »