Energiatuotanto ja -jakelu (Analysaattorit, Kunnonvalvonta ja diagnostiikka, Mittalaitteet, sensorit)
Käyttö ja kunnossapito (Etäluenta, Kunnonvalvonta, Mittaukset, mittalaitteet)
Tiedonhallinta, tietojärjestelmät, digitalisaatio (Analysointijärjestelmät, Kunnossapitojärjestelmät)
Ympäristöteknologia (Savukaasujen puhdistus)

Innovatiiviset etäratkaisut muuttavat teollista päästömittauskenttää

artikkelikuva: Innovatiiviset etäratkaisut muuttavat teollista päästömittauskenttää

Päästöjen hallinnan ja mittaamisen sääntely kiristyy ja päästöarvoista tulee kuluttajavetoisten markkinoiden ajamana entistä tärkeämpi osa laitosten toimintaa. Ainutlaatuinen päästömittausten palvelumalli ja innovatiiviset etäratkaisut helpottavat asiakkaiden arkea ja auttavat heitä pysymään mukana jatkuvasti kiristyvässä viranomaissääntelyssä.

Päästömittaukset ovat hyvin voimakkaasti standardeilla ja direktiiveillä säädelty alue teollisuudessa. Teollisuuden toimijoiden merkitys on korostunut ja ympäristöasiat ovat laajentuneet osaksi jokapäiväistä keskusteluamme taistellessamme ilmastonmuutosta ja luonnon biodiversiteetin pienenemistä vastaan.

Ainutlaatuinen osaamispaletti koko Euroopassa

Kontram Oy on yksi Suomen suurimmista automaation, venttiilitekniikan ja mittauslaitteiden tuote- ja ratkaisuntarjoajista. Yritys on toimittanut prosessiautomaation mittalaitteita ja päästömittausjärjestelmiä suomalaiselle teollisuudelle jo yli 30 vuoden ajan. Teollisuuden päästömittauksiin Kontramilla on ainutlaatuinen osaamispaletti jopa koko Euroopan mittakaavassa.

Kontram, map ”Menemme päästömittaus-järjestelmissä jo neljättä kehityssukupolvea ja meillä on kyky toimittaa järjestelmät erittäin haastaviin ympäristöihin - esimerkiksi selluteollisuuden prosesseihin ja ATEX-alueelle”, Kontram Oy:n markkinointipäällikkö Juuso Laitala kertoo.

”Meillä on sekä oma sertifioitu päästömittausjärjestelmä että oma akkreditoitu päästömittauslaboratorio. Laitteistojen suunnittelusta ja valmistuksesta meillä on lähes 30 vuoden kokemus ja akkreditoitua päästömittauslaboratoriota olemme pyörittäneet jo 10 vuoden ajan. Tietääkseni Euroopassa ei ole toista toimijaa, jolla olisi yhtä laaja sertifiointien ja akkreditointien repertuaari”, kommentoi Kontram Oy:n analysaattorien tuotepäällikkö Juha-Matti Uski.

Etähallinnan pioneeri

”Pitkän historiamme ja kehitystyömme tuloksena olemme toimittaneet älykkäitä päästömittausjärjestelmiä jo vuodesta 2015 lähtien. Järjestelmissämme on merkittävä määrä sisäänrakennettua diagnostiikkaa ja etäyhteysmahdollisuus. Suora etäyhteys ilman ylimääräisiä sovelluksia välissä oli kuusi vuotta sitten täysin poikkeuksellinen ajatus alalla, ja moni kilpailijamme tekeekin vasta nyt sellaisia ratkaisuja, joita me teimme jo edelliseen laitesukupolveemme”, Uski toteaa.

Pahimmillaan päästömittauslaitteiden vikaantuminen voi johtaa laitoksen tuotannon keskeyttämiseen. Kontramin järjestelmät tarjoavat korkeinta mahdollista käytettävyyttä, jota jatkuvatoimisilta päästömittausjärjestelmiltä myös odotetaan. Yrityksen omalla OverSight™ IIoT-Edge alustalla on tärkeä rooli mittausten käytettävyyden maksimoimisessa. Kontram OverSight™ mahdollistaa reaaliaikaisen mittaustulosten ja diagnostiikan valvonnan, vikatilanteiden minimoimisen, ennaltaehkäisevän diagnostiikan sekä etänä tarjottavan asiantuntijatuen.

Kontram, map

”Toimittamamme järjestelmät keskustelevat suoraan pilvialustamme kanssa, mikä on ainutlaatuista alalla. Alustamme on rakennettu sellaiseksi, että se voi hyödyntää erilaisia mittalaitteita ja analysaattoreita. Näin pystymme tuomaan etähallittavuuden melkein mihin tahansa ympäristöön. Meillä on kyky havaita kaikki perushuoltoa vaativat toimenpiteet ennakkoon etävalvonnan kautta ja reagoida nopeasti myös asiakkaalta tulevaan hälytykseen”, Kontram Oy:n tekninen tuotepäällikkö Henri Honkonen sanoo.

Jokaiseen voimalaitokseen paras teknologia

”Päästömittausjärjestelmissä meillä on sekä omaa tuotantoa että Euroopan johtavia päästömittausyrityksiä päämiehinä. Jokaisella valmistajalla on käytössään erilaista mittausteknologiaa, minkä ansiosta pystymme tarjoamaan jokaiseen voimalaitokseen ja kaikkiin ympäristöluvan vaatimuksiin sopivan parhaan mahdollisen teknologian”, Uski lupaa.

Kontram, map

Lisätietoja: www.kontram.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »