mainos_1046

Rekrytointi ja koulutus (Koulutusohjelmat, täydennyskoulutus)

Johtaja tarvitsee jatkuvasti uutta osaamista energia-alalla

artikkelikuva: Johtaja tarvitsee jatkuvasti uutta osaamista energia-alalla

Myyntijohtaja Jyrki Riekki ABB:ltä.


Moni energia-alan vaativissa asiantuntija- tai johtotehtävissä toimiva kokenutkin ammattilainen kaipaa täydennystä osaamiseensa. Työssä tarvitaan sekä teknistä että kaupallista osaamista ja päälle monesti vielä johtamisen osaamista kansainvälisissä organisaatioissa. Energia-alan nopea murros vaikuttaa valtavasti liiketoimintaan ja asettaa omat erityiset haasteensa johtajille

Vaasan yliopiston energia-alan ammattilaisille suunnattu Energy Business MBA -koulutusohjelma tarjoaa tällaisen laaja-alaisemman kouluttautumismahdollisuuden työn ohessa. Itse koulutussisällön lisäksi kokeneista ammattilaisista muodostuvan kurssiryhmän keskinäinen vuorovaikutus nousee myös merkittävään rooliin.

Laajempi näkökulma omaan työhön

”On ollut positiivista, kuinka hyvin kouluttajat ovat pystyneet ottamaan ajankohtaisia aiheita käsittelyyn. Hyvin tärkeitä ovat myös ne uudet hienot ihmiset joita, koulutuksessa tapaa. Työskentelyn tuloksia jaetaan hyvin avoimesti ja luottamuksellisesti koko ryhmän kesken. Siinä väistämättä omakin näkemys laajenee, vaikka toinen olisi ihan toiselta toimialaltakin”, myyntijohtaja Jyrki Riekki ABB:ltä kertoo. Hän aloitti Energy Business MBA -koulutusohjelmassa viime vuonna ja ohjelman pitäisi valmistua vuonna 2021.

Energy Business MBA on yhteensä 90 – 105 opintopisteen laajuinen, osin englanninkielinen energia-alan asiantuntija- ja johtotehtävissä toimiville suunnattu koulutusohjelma, joka tähtää osallistujien liiketoimintaosaamisen ja johtamistaitojen kehittämiseen. Ohjelma koostuu seitsemästä itsenäisestä moduulista, joissa painopistealueina ovat energiabisnes ja strateginen johtaminen.

kuva

Koko organisaatio hyötyy

”Olen pystynyt aika paljon päivittämään omaa tietoani ja hyödyntämään Energy Business MBA -koulutusohjelmassa opittua omassa työssäni ja oman tiimini kanssa. Olen myös saanut uudenlaisia työskentelytapoja, joita olen pystynyt jakamaan edelleen”, Riekki kertoo

ABB:n organisaatiossa on myös muita saman MBA-ohjelman aikaisemmin suorittaneita henkilöitä. Näitä oppeja ovat myöhemmin aloittaneet pystyneet ottamaan lähtötiedoikseen ja viemään niitä taas yksikön kannalta eteenpäin.

”Olen kokenut, että näissä MBA-ohjelmissa on syntynyt yksikkömme kannalta laadukasta materiaalia, jota on pystytty tuomaan käytäntöön ja vielä syventämään arkipäivän työssä. Uskon, että yleisemminkin yksikkömme MBA-koulutuksen saaneet ovat olleet tyytyväisiä”, Riekki sanoo.

MBA (Master of Business Administration) on kansainvälisesti arvostettu yritysjohdon täydennyskoulutusohjelma, joka yleensä suoritetaan työn ohella. Osallistujilta vaaditaan vähintään kolmen vuoden työkokemus. Koulutus suuntautuu teorian soveltamiseen käytännössä ja tarjoaa siten mahdollisuuden hyödyntää opittua välittömästi omassa työssä ja työnantajan liiketoiminnan kehittämisessä.

Energy Business MBA poikkeaa monista muista MBA-ohjelmista siinä, että ohjelman oppiaines on sidottu energia-alan arvojärjestelmään ja liiketoimintaan energiasektorin eri alatoimialoilla. Tavoitteena on siis suurempi käytännöllinen hyödynnettävyys omassa työssä ja yrityksen kehittämisessä kuin yleisteoreettisissa MBA-ohjelmissa.

Lisätietoja: www.levoninstituutti.fi/mba/energy-business-mba/

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 1/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »