Käyttö ja kunnossapito (Etäluenta, Mittaukset, mittalaitteet)
Tiedonhallinta, tietojärjestelmät, digitalisaatio (Analysointijärjestelmät, IoT-palvelut ja tiedonkeruu)
Vesitekniikka

IoT:n hyödyntäminen teollisuudessa ei vaadi massiivista muutoshanketta

– langattomat mittaukset voidaan lisätä kevyesti monenlaisiin olosuhteisiin

artikkelikuva: IoT:n hyödyntäminen teollisuudessa ei vaadi massiivista muutoshanketta

Lapp Automaatio on auttanut useita teollisuusyrityksiä kehittämään toimintaansa IoTKeyn avulla. IoTKey-monitoimilähettimen avulla erilaisista antureista saatavaa mittausdataa voidaan haastavissa teollisuusolosuhteissa kerätä joustavasti, luotettavasti ja langattomasti. Reitittimen kautta data voidaan ohjata esimerkiksi pilvipalveluun tai suoraan asiakkaan omaan automaatiojärjestelmään.

– Lapp Automaation vahvuuksia ovat teollisuuden tarpeiden ja olosuhteiden tuntemus. Tiedämme, mitä esimerkiksi lämpötilan mittaaminen vaatii, jotta asiakkaamme saavat laadukasta dataa. Erilaiset olosuhteet vaativat erilaiset mittausvälineet, Lapp Automaation Janne Talvitie kertoo.

Case Sako: IoTKey® mahdollistaa kunnossapidon kustannussäästöt ase- ja ammusteollisuudessa

Metsästys- ja tarkkuusasevalmistaja Sako otti IoTKeyn käyttöön Riihimäen tehtaallaan, kun tavoitteena oli saavuttaa kustannussäästöjä kunnossapidossa ja huoltotoiminnassa. Lisämittausten ja seurannan avulla Sakolla on pystytty ennakoimaan kunnossapitoon liittyviä tarpeita ja vähentämään esimerkiksi häiriöitä tuotannossa.

– IoTKey on ollut meillä käytössä vuoden. Sen avulla seurataan muun muassa lämpötiloja, värähtelyä sekä kosteutta, kertoo Sakon kunnossapitoinsinööri Matti Asunmaa.

IoTKey on sittemmin osoittautunut yhdeksi merkittäväksi keinoksi optimoida laitoksen kunnossapitoa. Asunmaan mukaan ratkaisu on jo kuluneen vuoden aikana maksanut itsensä takaisin.

– Antureista saatavaa dataa seuraamalla olemme voineet ennakoida ja reagoida ajoissa koneiden huoltotarpeisiin.

Mittausdatan seurannassa ja analysoinnissa Sako on ottanut käyttöön Remionin Regatta-alustan, joka tarjoaa valmiin visuaalisen ympäristön kerätyn tiedon monipuoliseen hyödyntämiseen.

– Ratkaisumme on joustava. Mittaustietoja voidaan ohjata eri järjestelmiin, ja tarpeeseen sopiva kokonaisratkaisu rakentuu yhteistyössä asiakkaan ja kumppaneiden kanssa, Janne Talvitie toteaa.

Tutustu muihin Case Storyihimme: www.epicsensors.fi/referenssit/

Mitä mieltä olit artikkelista?

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »