mainos_1048

Energiatuotanto ja -jakelu (Venttiilit ja -toimilaitteet)
Vesitekniikka

Konwellin toimittamat läppäventtiilit turvaavat lahtelaisten kaukolämpöä

artikkelikuva: Konwellin toimittamat läppäventtiilit turvaavat lahtelaisten kaukolämpöä

Oy Konwell Ab:n päämiehen, Ari Armaturenin tehtaalla Saksassa jokainen venttiili testataan ennen toimitusta, joten niiden tiiveyteen voidaan luottaa.


Lahti Energian uusi Kymijärvi III -voimala on käyttöönottovaiheessa. Ari Armaturen Zetrix -kolmoisepäkeskeiset läppäventtiilit varmistavat kaukolämpölinjojen tiiviyden.

Lahti Energia rakentaa Kymijärven voimalaitosalueelle uutta, biopolttoaineella toimivaa lämpölaitosta, joka valmistuu vuonna 2020.

Kaukolämpölinjoissa tarvitaan läppäventtiilejä, joiden tehtävänä on tarvittaessa sulkea kaukolämpölinjat pumppujen huoltojen yhteydessä.

”Kaukolämpöpumppujen erotusventtiileiksi valittiin Ari Armaturen Zetrix -venttiilit. Jos pumppuja pitää huoltaa kesken lämmityskauden, venttiilien pitävyys ja luotettavuus on ensiarvoisen tärkeää”, Kymijärven voimalaitoksen kunnossapitopäällikkö Ismo Ihamäki toteaa.

Tiivis ja monikäyttöinen venttiili
”Kävimme Lahti Energian asiantuntijoiden kanssa Saksassa Ari Armaturenin tehtaalla tutustumassa venttiileihin ja niiden tiiveyskokeisiin. Jokainen tehtaalta lähtevä venttiili testataan ennen toimitusta. Venttiili suljettuna tiiveyskoe tehdään 1.1 X PN -luokassa ja rungon painekokeen luokka on 1.5 X PN. Kokeet osoittivat venttiilien olevan vankkarakenteisia ja tiiviitä. Kolmoisepäkeskeisessä läppäventtiilissä on metalli-lamellitiivistys, venttiili on tiivis molempiin virtaussuuntiin. Vuotoluokka DIN EN 12266-1 standardin mukaan on luokka A”, Riku Kontiokorpi Oy Konwell Ab:stä kertoo.

Monikäyttöisten venttiilien muita mahdollisia asennuspaikkoja ovat esimerkiksi höyrylinjat, varastosäiliöt ja kaasukohteet.

”Lahti Energian toimituksessa oli sekä sähköisellä toimilaitteella että käsikäyttöisellä vaihteella toimivia venttiileitä. Samaa venttiilityyppiä saadaan hitsattavana, laipallisena tai laippojen väliin asennettavana mallina. Laipallisena aina kokoon DN1200 asti”, Kontiokorpi toteaa.

Lisätietoja: www.konwell.fi

kuvaLahti Energia valitsi uuden lämpölaitoksen kaukolämpöpumppujen erotusventtiileiksi Ari Armaturen Zetrix -läppäventtiilit, koska venttiilien pitävyys ja luotettavuus on ensiarvoisen tärkeää. Suurin Kymijärvelle toimitettu venttiili on kooltaan DN800.

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1091

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »