mainos_1046

Energiamarkkinat
Energian tuotanto, jakelu ja varastointi (Hajautettu energiantuotanto)

Sähkönkuluttajasta sähköpäättäjäksi

artikkelikuva: Sähkönkuluttajasta sähköpäättäjäksi

Leppäkosken Energia osallistuu Suomen tasolla poikkeukselliseen usean energiayhtiön tutkimusyhteistyöhön. Hankkeessa tutkitaan, miten omakotitaloasujan rooli sähkömarkkinoilla voisi muuttua sähkönkuluttajasta sähköpäättäjäksi.

Rahan lisäksi säästyy luonto

Hankkeen aikana Leppäkosken testiryhmään kuuluvien asiakkaiden koteihin asennetaan sähkönkulutusta ohjaavia älykotiratkaisuja. Asiakkaiden kokemusten perusteella voimme kehittää ja tarjota entistä parempia palveluita energiahallintaan liittyen. "Tärkeintä on, että testiryhmään ilmoittautuneiden asumismukavuus ei kärsi eikä asukas itse asiassa edes huomaa, että sähkölämmitystä ohjataan taustalla toimimaan aiempaa fiksummin", taustoittaa Leppäkosken Energian myyntipäällikkö Mika Kujala. "Ajoittamalla sähkönkäyttöä edullisille tunneille ja tasaamalla kulutusta, säästyy rahan lisäksi luonto, kun huipputuotantoa ei tarvita", jatkaa Kujala.

Ajurina ilmastonmuutos

Tutkimusjakson aikana asiakkaiden sähkön kulutusta ohjataan uudenlaisella tarkkuudella lämpötilasensoreiden ja älykkään teknologian avulla. Älykotilaitteet ohjaavat käyttämään sähköä vain silloin kun se on tarpeen tietyn sisälämpötilan saavuttamiseksi ja erityisesti silloin kun pörssisähkön tuntihinta on alhaisin. Näin ollen asiakkaan käyttämän energian määrä laskee ja kilowattituntihintakin pienenee pörssisähköä käyttävillä asiakkailla.

Sähkön käytön ohjaus vain todellisen tarpeen ja sähköverkon kuormituksen mukaisesti hillitsee ilmastonmuutosta. Kun sähkön tarve on valtakunnallisesti suurta, joudutaan sähköä tuottamaan enemmän päästöjä aiheuttavilla tuotantomuodoilla ja tällöin sähkön tuntihinta pörssissä on tyypillisesti suurempi.

Lisätietoja hankkeesta: www.leppakoski.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 1/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »