mainos_1048

Rekrytointi ja koulutus

Suomi 100 vuotta - Vapo palkkasi sata nuorta 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

artikkelikuva: Suomi 100 vuotta - Vapo palkkasi sata nuorta 100-vuotiaan Suomen kunniaksi

VAPO OY palkkasi tänä vuonna ennätysmäärän kausityöntekijöitä. Vapo Oy:n palveluksessa Suomessa on tällä hetkellä noin 390 vakituista työntekijää ja peräti 100 nuorta kausityöntekijää. Luku ei sisällä Vapon käyttämien urakoitsijoiden palkkaamia kausityöntekijöitä. Kesäaikaan Vapo työllistää ainakin nelinkertaisen määrän työntekijöitä normaalivahvuuteen verrattuna.

"Halusimme tällä teolla muistaa 100-vuotiasta Suomea ja sen tulevia rakentajia. Otimme tavoitteeksi 100 työpaikkaa, ja se tuli yllättävän helposti täyteen. Pääasiassa kausityöpaikat ovat seuduilla, joilla ei ole työstä liikatarjontaa", henkilöstöjohtaja Jaana Helanen kertoo.

Normaalisti Vapo Oy palkkaa kesäksi muutamia kymmeniä kausityöntekijöitä, mutta nyt luku on aivan muuta. Helasen mukaan talvella yhtiössä mietittiin sopivaa keinoa huomioida 100-vuotiasta Suomea eri puolilla maatamme.

"Esiin tuli idea palkata niin monta alle 18-vuotiasta nuorta, että saamme juhlavuoden luvun 100 täyteen. Nyt meillä on kesän aikaan yli 60 alle 18-vuotiasta nuorta tekemässä kahden viikon jaksoja eri puolilla Suomea", Helanen sanoo.

Kaikki paikat avattiin normaaliin, avoimeen hakuun verkossa. Kiinnostus oli projektipäälliköksi kesän ajaksi palkatun Pieta Puupposen mukaan todella suurta.

"Saimme valtavan määrän hakemuksia rekrytointijärjestelmäämme, jonka kautta nuoret valittiin tehtäviin. Jokaisella nuorella on nimetty esimies, joka vastaa perehdyttämisestä sekä työnopastuksesta työskentelyn ajan", Puupponen kertoo.

"Uskomme, että saamme tätä kautta tulevaisuudessakin motivoituneita hakijoita kausityöntekijöiksi ja pysyviinkin työsuhteisiin", lisää Helanen.

"Normaalisti olemme palkanneet kesäksi alan korkeakouluopiskelijoita tekemään muun muassa ympäristötarkastuksia ja näytteenottoa kentällä sekä tekniikan alan opiskelijoita Lämpö ja sähkö -liiketoimintaan. Nyt olemme ensimmäistä kertaa liikkeellä palkkaamassa myös alle 18-vuotiaita koululaisia", hän jatkaa.

Lisätietoja: www.vapo.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »