Wärtsilä ja Schneider Electric kehittävät yhdessä energiajakelun varvoimaratkaisua datakeskuksille

WÄRTSILÄ JA SCHNEIDER ELECTRIC ovat allekirjoittaneet globaalin yhteistyösopimuksen, jonka puitteissa molempien yritysten sekä kolmansien osapuolten tuotteita ja palveluita hyödynnetään datakeskushankkeissa. Yhteistyö painottuu erittäin suuriin datakeskushankkeisiin, joiden sähkökuorma on vähintään 10 megawattia.

Teknologiayhtiö Wärtsilä ja Schneider Electric ovat allekirjoittaneet Helsingissä joulukuussa 2017 yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on avata yhdessä markkinoita datakeskusten varavoimaratkaisuille. Yhteistyön puitteissa Wärtsilä tarjoaa energiatuotantolaitosten toimituksia, ja Schneider Electric puolestaan keskittyy energianjakelun optimointiin.

Wärtsilä ja Schneider Electric ovat kumpikin aloillaan maailmanlaajuisesti johtavia toimijoita. Wärtsilä on kansainvälisesti johtava edistyksellisen teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja energiaalalla. Schneider Electric on digitalisaation edelläkävijä energianhallinta- ja automaatioratkaisuissa ja tarjoaa integroituja ratkaisuja yhdistämällä energianhallinnan, automaation ja ohjelmistot.

Lisäksi Schneider Electricin tarjoamat ensiluokkaiset fyysiset infrastruktuuriratkaisut datakeskuksille vievät alaa eteenpäin ja pyrkivät jatkuvasti edistämään tämän kaltaisten teknologioiden ja ratkaisujen käyttöönottoa. Wärtsilän toimittamat kaasuvoimalaitokset tarjoavat uusia ja vaihtoehtoisia energianlähteitä datakeskuksille. Schneider Electric vastaa jakeluverkkojen ja energianhallinnan järjestelmistä, luotettavasta keski- ja pienjännitejakelusta sekä IT-infrastruktuuriratkaisuista.

Datakeskuksiin keskittyvän yhteistyön puitteissa Wärtsilä ja Schneider Electric voivat kehittää datakeskusten voimalaitoksille optimoituja ja kustannustehokkaita kokonaisarkkitehtuureja. Ratkaisut tarjoavat luotettavan energiatuotannon ja -jakelun, jotka pohjautuvat täysin uusiutuvaa energiaa hyödyntävään varavoimalähteeseen. Kaasugeneraattorilla toimiva varavoimajärjestelmä käynnistyy nopeasti 40 sekunnissa.

Wärtsilän polttomoottorit tuottavat tehokasta, kestävää ja kustannustehokasta energiaa perinteisiin dieselvaravoimakoneisiin verrattuna. Ylimääräistä moottorikapasiteettia voidaan käyttää sähkön myymiseen sähköverkkoon, mikä puolestaan tuo datakeskusoperaattoreille uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kaasumoottorit tarjoavat tehokkuutensa ansiosta datakeskukselle halvempaa energiaa kuin sähköverkko. Maakaasuun siirtyminen voi lisäksi vähentää datakeskuksen hiilijalanjälkeä huomattavasti.

"Yhteistyön ansiosta datakeskusoperaattorit voivat pienentää hiilijalanjälkeään huomattavasti, säästää datakeskuksen energiakustannuksia sekä saada rahallista tuottoa Smart Power Generation -varavoimajärjestelmällään", Wärtsilä Energy Solutions -liiketoiminnan johtaja Javier Cavada lisää.

"Yhteiset innovaatiot Wärtsilän kaltaisen kumppanin kanssa inspiroivat meitä Schneider Electricillä tuottamaan edistyneitä ja kestäviä, kokonaisvaltaisia ratkaisuja datakeskusten ja voimalaitosten energianhallintaan. Ottaen huomioon loppukäyttäjien tarpeet olemme luottavaisia, että kaikki työ, jota teemme olemassa olevan kiinteän omaisuuden käytön optimoimiseksi, toiminnan tehokkuuden säilyttämiseksi ja ilmastoystävällisten ratkaisujen tuottamiseksi tuottaa lisäarvoa kaikille osapuolille potentiaalisessa markkinassa", sanoo Schneider Electricin Energy-liiketoimintayksikön johtaja Frederic Godemel.

Lisätietoja: www.wartsila.com, www.smartpowergeneration.com, www.schneider-electric.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »