mainos_1046

Käyttö ja kunnossapito (Kunnonvalvonta)

Paljekartoitus kannattaa

artikkelikuva: Paljekartoitus kannattaa

PALJETASAINTEN VAURIOIDEN kartoitus kannattaa tehdä vuosittain ajon aikana. Erityisesti alipaineisissa kanavissa vuodon löytäminen voi olla hankalaa. Lämpökamerassa ylipaineinen vuoto näkyy kuvassa yleensä selvästi, kun taas alipaineisen vuotokohdan voi nähdä kylmempänä alueena palkeen pinnassa. Pidempään vuotanut palje tai palkeen vieressä oleva vaurioitunut kanava voi lisätä korroosiota vuotokohdan läheisyydessä. Mitä aiemmin tällaiset vuodot saadaan paikannettua ja korjattua, sitä suuremmalta remontilta säästytään.

Palkeen vauriot johtuvat usein kanaviston muodonmuutoksista. Onkin luonnollista, että muodonmuutokset näkyvät palkeen rungossa ja kankaassa. Muodonmuutoksessa kankaan suunniteltu joustovara voi ylittyä, jolloin seurauksena on yleensä jonkinasteinen repeämä. Jos palje on silmämääräisesti kiertynyt, leventynyt tai kaventunut niin silloin kannattaa tehdä perusteellinen tarkastus sekä ulkopuolelta ja jos mahdollista myös kanavan puolelta. Muodonmuutoksessa virtauslevy voi kääntyä kangasta vasten ja aiheuttaa lyhyessä ajassa mittavankin vaurion.

Compentek Oy suorittaa paljekartoituksia sekä korjauksia. Mikäli vuoto huomataan tarkastuksen yhteydessä, se voidaan mahdollisesti ”tilkitä” seuraavaan seisakkiin asti.

Lisätietoja: www.compentek.fi

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 1/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »