mainos_1048

Energian tuotanto, jakelu ja varastointi (Akkuvoimalaitokset, akkuvarastot)

Celltech Oy vastaa Smart Gridin haasteisiin

artikkelikuva: Celltech Oy vastaa Smart Gridin haasteisiin

UUSIUTUVIEN ENERGIALÄHTEIDEN lisääntyminen sähköverkkojen virransyötössä ja ladattavien koneiden, kuten sähköautojen lisääntyminen asettaa niin sähköverkolle kuin akkutekniikalle uudet haasteet.

Celltech on vahvasti mukana energianvarastointijärjestelmissä.

Tehotarpeet saattavat olla muutamasta sekunnista aina useisiin tunteihin ja muutamista sadoista wateista aina MW-luokan järjestelmiin. Järjestelmät tarjotaan aina kohteen tarpeiden mukaan joko Maxwellin kondensaattoreilla tai SAFTin tai Hoppecken akustoilla.

Energiavarastot valitaan tarvittavan tehon tai energian mukaan ja ne voidaan jakaa teho- (Power) ja energia- (Energy) tyypin akustoihin. Tehotyypin akustoja käytetään silloin, kun kondensaattoreista ei saada riittävästi energiaa lyhyille virtapiikeille.

SAFT Intensium Mini energiavarastot:
24E (Energy) Q = 120 kWh / P = 84 kW, 24 M (medium Power) Q = 110 kWh / P = 220 kW sekä 24 P (Power) Q = 80 kWh / P = 430 kW

Järjestelmät koostuvat 54 synerion moduulista, mutta kaikissa on eri kennotekniikka. Järjestelmiä voidaan kytkeä maksimissaan neljä rinnakkain, jolloin suurimmaksi tehoksi saadaan (4 x 24 P) 1.720 kW tai vastaavasti (4 x 24 E) 480 kWh.

SAFT Intensium Max -energiakontit on rakennettu valmiiksi 20ft kontteihin sisältäen kaiken oleellisen sammutusjärjestelmästä BMS:ään. Yhden kontin kapasiteetti voi olla 1 020 kWh / 500 kW tai 420 kWh / 2.2 MW riippuen kohteen energia- / tehotarpeesta. Kontteja voidaan kytkeä rinnakkain.

Pohjoismaiden suurin energiavarasto, Järvenpäässä sijaitseva Fortumin BatCave (1 MWh / 2 MW) on rakennettu SAFT Intensium Max -järjestelmästä.

Saksalainen Hoppecke on kehittänyt energiavaraston, jossa käytetään sekä Litium-akkuja, että lyijyakkuja rinnakkain. Energiavarastot sopivat erityisesti energian varastointiin. Järjestelmää hallitsee Energy Management System.

Tervetuloa keskustelemaan energiavarastoratkaisuista Jyväskylän Sähkö&Tele messuille 7.-9.2.2018 osastollemme B545 tai ottamalla yhteyttä myyntiimme.

Lisätietoja: www.celltech.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »