mainos_1048

Käyttö ja kunnossapito (Verkkojen huolto- ja kunnossapito)

Lentorobotiikasta tehokkuutta voimalaitosten tarkastuksiin

artikkelikuva: Lentorobotiikasta tehokkuutta voimalaitosten tarkastuksiin

VIIME VUOSINA DRONET ovat kehittyneet jopa nopeammin kuin matkapuhelimet 90-luvulla. Robotiikkaa lisäämällä saadaan dronesta varsin tehokas visuaalisen tarkastuksen laite vaarallisiin ja vaikeapääsyisiin paikkoihin.

MultiCopterService MCS Oy on lentorobotiikan edelläkävijä, joka on tehnyt Suomessa voimalaitostarkastuksia jo kahden vuoden ajan. Lentorobotit ovat kehitetty yhteistyössä sveitsiläisen robottivalmistajan kanssa. Lentorobotissa potkureita ja robottia suojaa hiilikuitutangosta valmistettu pallomainen solurakenne. Robotti kestää kovia iskuja ja on tehty toimimaan vaativissa olosuhteissa aina +50 celsiuksen lämpötilaan saakka. Robotti on varustettu FullHD-tason kameralla ja lämpökameralla. Robotti toimii luotettavasti metallisessa ympäristössä ja se mahtuu sisään 40 cm:n miehistöluukusta.

Voimalaitoksien tarkastuskohteita ovat tulipesät, syklonit, savupiiput, ilmakanavat, säiliöt sekä muut vaaralliset ja vaikeapääsyiset kohteet. Tarkastuskopteri parantaa työturvallisuutta, sillä robotti voi tarkastaa esimerkiksi lipeäkattilan tulipesän puhtauden kivettymistä ennen ihmisen astumista tulipesään.

Lentorobotti säästää myös aikaa. Muutamassa tunnissa robotti tarkastaa tulipesän suuttimet ja muut kriittiset osat. Korkearesoluutioisesta videomateriaalista ja lentodatasta voidaan määrittää korjattavat kohteet ja rakentaa putkitelineet vain tarvittaville osuuksille. Taloudelliset säästöt voivat nousta hyvinkin merkittäviksi. Suunnittelemattomissa seisokeissa, joissa vikaa ei ole pystytty paikantamaan, lentorobotista on verraton apu.

Lisäksi MCS tekee UAV-ilmakuvauksina tilavuusmittauksia ja massalaskelmia sekä kaukolämpöverkkojen lämpökuvauksia.

Lisätietoja: www.helikopteri-ilmakuvaus.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »