mainos_1048

Energiainfra ja uudet energiateknologiat (Innovaatiot ja uudet energiateknologiat)
Energialähteet ja polttoaineet (Bioenergia)

Fortum tutkii biomassan tehokkaampaa käyttöä uudessa yhteisyrityksessä Intiassa

Fortum etenee Bio2x-ohjelmassaan perustamalla Numaligarh Refinery Limitedin (NRL) ja Chempoliksen kanssa yhteisyrityksen biojalostamon rakentamiseksi ja käyttämiseksi Intian Assamissa. Fortum investoi hankkeeseen 13,5 miljoonaa euroa, jolla Fortum saa 28 % osuuden yhteisyrityksestä.

Fortumille yhteisyritys on osa yhtiön Bio2x-tutkimusja kehitysohjelmaa, joka tähtää biomassan resurssitehokkaampaan käyttöön. Tavoitteena on löytää keinoja, joilla biomassan kaikki ainesosat voidaan erotella ja ottaa käyttöön.

"Bio2x-ohjelmassamme tutkimme uusia fraktiointiteknologiaan perustuvia liiketoimintamahdollisuuksia sekä prosessin lopputuotteita. Uskomme, että biomassasta voidaan tuottaa arvokkaita lopputuotteita, joilla voidaan korvata fossiilisia tai muuten vähemmän kestäviä raaka-aineita", kertoo teknologiajohtaja Heli Antila Fortumilta.

Fortum tutkii parhaillaan useita eri fraktiointimenetelmiä. Lisäksi Fortumilla on käynnissä eri yhtiöiden kanssa yhteistyöprojekteja, joissa testataan eri menetelmien lopputuotteita.

Uusi biojalostamo perustuu Chempoliksen kehittämään formico-teknologiaan. Biojalostamon pääraaka-aineena käytetään bambua. Biojalostamon päätuote on bioetanoli, joka myydään NRL:lle, joka sekoittaa sen bensiiniin. Lisäksi biojalostamo tuottaa biokemikaaleja ja biohiiltä. Biohiiltä käytetään CHP-laitoksessa tuottamaan lämpöä ja sähköä biojalostamolle. Ylijäävä sähkö myydään NRL:n öljynjalostamolle, jossa se korvaa fossiilista sähköntuotantoa.

"Chempoliksen ratkaisu on yksi tutkimistamme fraktiointimenetelmistä. Olemme iloisia, että voimme tässä yhteisyrityksessä vihdoin saada menetelmälle kaupallista näyttöä ja edetä tällä tavalla Bio2x-ohjelmassamme", sanoo Heli Antila.

Hankkeella on selkeä rooli taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Sillä voi myös olla suuri positiivinen vaikutus paikallisiin yhteisöihin. Se tarjoaa työpaikkoja tuhansille ihmisille ja auttaa pitkällä aikavälillä paikallisia yhteisöjä tulemaan omavaraisiksi parantaen heidän elinolosuhteitaan.

Fortum on Chempoliksen suurin omistaja omistaen 34 % yhtiön osakkeista.

Lisätietoja: www.fortum.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »