mainos_1048

Energiatuotanto ja -jakelu
Käyttö ja kunnossapito (Verkkojen huolto- ja kunnossapito)

VEO uudistaa Fingridin sähköaseman Kajaanissa

VEO uudistaa Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridin Tihisenniemen sähköaseman Kajaanissa. Uudistamishankkeessa nykyinen ikääntynyt laitteisto korvataan ja samalla turvataan Kainuun alueen sähkönsaanti. Hanke on aloitettu alkuvuodesta, ja se valmistuu vuoden 2019 aikana. VEO tekee uudistuksen kokonaistoimituksena aina maanrakennuksesta käyttöönottoon asti. Toimitukseen sisältyy myös korkeajännitekojeisto suojaus- ja ohjausjärjestelmineen.

UUSI TIHISENNIEMEN 110 kV kytkinlaitos toteutetaan kaasueristeisellä GIS-kojeistolla (gas insulated switchgear), jonka tilantarve on huomattavasti perinteistä ilmaeristeistä laitteistoa pienempi. GIS-toteutus mahdollistaa projektin läpiviennin ilman käyttökeskeytyksiä, sillä uusi sisäkytkinlaitos voidaan ottaa täysin käyttöön ennen nykyisen kytkinlaitoksen purkutöitä. VEO on toteuttanut useita GIS-projekteja muille asiakkaille Pohjoismaissa ja Tihisenniemi on VEOn ensimmäinen GIS-toimitus Fingridille.

Tihisenniemen sähköaseman uudistaminen on osoitus VEOn vahvasta projektiosaamisesta, joka kattaa erilaiset teknologiatarpeet - olivatpa kyseessä sitten perinteiset ilmaeristeiset ratkaisut tai kaasueristeiset kojeistot, kuten Tihisenniemen asemalla.

"VEO on osoittautunut luotettavaksi kotimaiseksi toimijaksi, jolla on vahva projektiosaaminen. Olemme tehneet yhteistyötä jo useammassa kohteessa ja olleet tyytyväisiä", kertoo Fingridin rakentamispäällikkö Daniel Kuosa.

Lisätietoja: www.veo.fi

VEO toimittaa automaatio- ja sähköistysratkaisuja energian tuotantoon, siirtoon, jakeluun ja käyttöön maailmanlaajuisesti. Yhtiön pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Vaasassa. VEOlla on toimipisteet myös Ruotsissa, Norjassa ja Isossa-Britanniassa. Konsernin palveluksessa on 450 henkilöä. VEO-konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 88 miljoonaa euroa, josta viennin osuus on 70 prosenttia.

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1091

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »