mainos_1048

Energiatuotanto ja -jakelu (Kattilat ja kattilalaitokset)

Valmet on vahva toimija ympäristömyötäisten monipolttoaineleijukattiloiden poltintoimittajana

artikkelikuva: Valmet on vahva toimija ympäristömyötäisten monipolttoaineleijukattiloiden poltintoimittajana

GLOBAALI TAVOITE vähentää kasvihuonekaasuja sekä haitta-ainepitoisia savukaasupäästöjä tuo jatkuvasti työtä Valmetin kattilaliiketoiminnalle. Asiakkaat eivät halua myöskään sitoutua vain yhteen polttoaineeseen kuten hiileen tai turpeeseen vaan nykyinen trendi on suunnitella kattilat todellisiksi useiden eri polttoainevaihtoehtojen monipolttoainekattiloiksi. Valmet onkin tällä alueella globaali edelläkävijä.

Viimeisimpiä monipolttoainekattilatoimituksia ovat mm. Naantali, Porvoo ja Oulu. Ulkomaisia kohteita ovat mm. Venäjä, Kiina ja Portugali. Myös Yhdysvalloissa on kasvanut kysyntä Valmetin monipolttoaineratkaisuille.

Valmetin Ympäristöjärjestelmät-yksikön osana toimii myös yli 20 ammattilaisen poltintiimi, joka varustaa kattilat alan korkeimpien standardien ja vaatimusten mukaisilla poltinlaitteilla. Paitsi, että polttimien tulee olla turvallisia, käyttövarmoja ja helppohoitoisia leijukattilan vaativissa olosuhteissa, on vaatimuksena myös erilaisten biopolttoaineiden puhdas poltto kattilaprosessin osana. Vaikka tyypilliset apu- ja tukipolttoaineet ovat edelleenkin fossiilista alkuperää, on erilaisten biopohjaisten polttoaineiden ja myös jätepolttoainevirtojen osuus selvästi kasvanut. Niinpä biokaasut, bioöljyt, jalostamokaasut, kaatopaikkakaasut, jätekaasut ja -nesteet ovat nykyään arkipäivää leijukattiloidenkin poltinlaitteille. Samalla käyttäjä voi siis hyödyntää sivuvirtoja ja sekundäärisiä lisäpolttoaineita kattilassa saaden vastaavasti polttoainekustannussäästöjä pääpolttoaineessa ja toisaalta asiallisen tavan polttaa pois sivuvirtoja.

Valmet onkin kehittänyt kokonaisvaltaisen poltintuoteperheen leijukattiloille erilaisten nestemäisten ja kaasumaisten polttoaineiden monipuoliseksi hyödyntämiseksi. Polttimet ovat erikseen kuhunkin kattilaprosessiin täsmäsuunniteltuja, koska useimmat toimitukset ovat Valmetin yhteistyöhankkeita ja sisäisiä integroituja teknisiä- ja toimitusprosesseja, jolloin lopputulos asiakkaalle on paras mahdollinen. Luonnollisesti Valmet voi toteuttaa yhteistyöhankkeen myös erilaisiin uusintainvestointeihin, polttoainekonversio- ja päästövähennysprojekteihin.

Lisätietoja: www.valmet.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1091

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »