mainos_1048

Käyttö ja kunnossapito (Kunnonvalvonta, Kunnossapidon suunnittelupalvelut)

Kustannuksia kuriin Paljetasainten ja Kanaviston kunnonarvioinnilla

artikkelikuva: Kustannuksia kuriin Paljetasainten ja Kanaviston kunnonarvioinnilla

AJONAIKAINEN KUNNONARVOINTI paljastaa usein palkeiden sekä myös kanavien korjaustarpeita ennakolta. Usein törmätään siihen, että vasta paljekangasta vaihdettaessa huomataan metalliosien vauriot. Kiireellä tehdyt hätäkorjaukset venyttävät aikataulua ja siirtävät tarpeellisia korjauksia seuraavaan seisakkiin. Kunnonarvioinnin avulla korjaustarpeita voi ennakoida hallitummin ja näin ollen vähentää suunnittelemattomia kustannuksia.

Kuntoarvionnissa pitkäaikaisen kokemuksen lisäksi lämpökuvaus on osoittautunut oivaksi apuvälineeksi korjaustarpeiden arvioinnissa. Vuodon aiheuttama palkeen pinnan lämpötilan nousu voi helposti jäädä huomaamatta ilman lämpökuvausta.

Palje voi mennä rikki monesta syystä. Kanaviston muodonmuutosten aiheuttamat vauriot näkyvät usein jo päällepäin. Sen sijaan kondensoitumisen aiheuttama kosteus, joka alkaa ruostuttaa paljerunkoa ja kanavaa sisältäpäin, paljastuu usein vasta palkeen korjauksen aikana - jos ajonaikaista kartoitusta ei ole tehty. Kiireessä tehdyt hätäkorjaukset venyttävät aikataulua ja siirtävät varsinaisen korjauksen seuraavaan seisakkiin. Kun korjaustarpeita saadaan kartoitettua ennalta niin yllätyksetkin vähenevät. Aikataulut pitävät paremmin kutinsa - ja kustannukset kurissa.

Lisätiedot: Compentek Oy (entinen KE-Burgmann)
www.compentek.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »