mainos_1046

Energiatuotanto ja -jakelu (Tuhkan ja kuonan käsittely)

Kopar Oy:n KRC mullistaa pohjantuhkan jäähdytyksen

artikkelikuva: Kopar Oy:n KRC mullistaa pohjantuhkan jäähdytyksen

KOPAR ROTARY COOLER (KRC) on Koparin uusi keihäänkärkituote. Useamman vuoden kehitysprosessin tuloksena on syntynyt jäähdytysruuvi, joka ylivertaisen jäähdytystehonsa ansiosta soveltuu erinomaisesti mm. pohjatuhkan jäähdytykseen. Jäähdytystehon taustalla on Koparilaisten kyky yhdistää maksimaalinen lämmönsiirto ja optimaalinen virtausdynamiikka kestävään rakenteeseen ja helppoon huollettavuuteen. KRC on lyönyt itsensä läpi suoritusarvoiltaan markkinoiden tehokkaimpana jäähdyttävänä ruuvina lukuisissa polttolaitosten pohjatuhkien käsittelyissä ympäri Eurooppaa. Uusia tilauksia on vuoden 2018 aikana saatu jo 26 kappaletta Puolaan, Liettuaan ja Turkkiin.

Toiminnallisuus ja ylivertainen jäähdytysteho mahdollistaa kapasiteetin tuplaamisen
KRC:n jäähdytysteho on merkittävästi suurempi, tapauskohtaisesti jopa kaksinkertainen, perinteisiin ruuvijäähdyttimiin verrattuna. Lisäksi se on kooltaan kompakti ja helposti muunneltavissa modulaarisuutensa ansiosta. Pienempi koko helpottaa ruuvin asemointia niin uusissa kuin modernisoitavissakin laitoksissa. Tuote mahdollistaa vanhojen kattilalaitosten modernisoinnissa kapasiteetin tuplaamisen vaihtamalla perinteiset ruuvit KRC-ruuveihin. Niillä voidaan jäähdyttää 900 °C materiaali tasoon 150-250 °C. Suurin testattu kapasiteetti yhdellä ruuvilla on 10 t/h.

Modulaarisuus, huollettavuus ja alentunut seisakkiaika tuo asiakkaalle selvää säästöä
Osien kuluminen on haaste kuumia ja kuluttavia materiaaleja käsiteltäessä. Siksi KRC:n vesijäähdytetyt ulkovaipan osat ovat keskenään yhteensopivia ja vaihdettavia. Tämä alentaa käyttö- ja huoltokustannuksia merkittävästi ja modulaarisuuden ansiosta myös tarkastus- ja huoltokäynnit ovat nopeampia, mikä on ehdottoman rahanarvoinen etu asiakkaalle.

Hyviä käyttökokemuksia on saatu esimerkiksi Puolasta, jossa hiilivoimala Elektrownia Turow’ssa on käytössä kahdeksan jäähdytysruuvia. Tyytyväinen asiakas teki Koparille lisätilauksen 16 uudesta jäähdytysruuvista.

Lisätietoja: www.kopar.fi

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 1/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »