mainos_1048

Energiainfra ja uudet energiateknologiat
Käyttö ja kunnossapito

Jatkuvatoiminen sähkötoimilaite haastaviin käyttöympäristöihin

artikkelikuva: Jatkuvatoiminen sähkötoimilaite haastaviin käyttöympäristöihin

AUMA SEVEN ohjamassa patoluukkua Hiidenvedellä. Kuva: Veijo Kivipelto


Energia- ja prosessiteollisuuden vaativiin olosuhteisiin suunniteltu AUMA SEVEN HiMod on modulaarinen jatkuvatoiminen monikierrostoimilaite, jonka tuotekehityksessä on panostettu säädettävyyteen, varmatoimisuuteen ja luotettavuuteen.

Energiateollisuuden prosessit vaativat monikierrostoimilaitteelta mukautuvuutta ja ohjattavuutta. Taajuusmuuttajakäyttöinen, sähkötoiminen monikierrostoimilaite AUMA SEVEN on kehitetty näitä tarpeita silmällä pitäen. AUMA SEVENin toiminopeutta voidaan muuttaa kesken prosessin, mikä auttaa optimoimaan prosesseja muuttuvissa olosuhteissa.

”AUMA SEVEN soveltuu kaikkiin kohteisiin, joissa käytetään sähkötoimisia toimilaitteita. Yleisimpiä käyttökohteita ovat voimalaitokset, mutta sitä käytetään myös esimerkiksi vesilaitoksilla. TVO:n ydinvoimalaitoksilla käytetään AUMA SEVENiä, ja se valittiin myös Lohjalla sijaitsevan Hiidenveden pinnan säätöön noin kahdeksan metriä leveille patoluukuille, joiden pystysuuntainen liike on kolme metriä ja luukun auki-kiinni-ajoaika 54 minuuttia”, kertoo myynti-insinööri Toni Taavila AUMA Finland Oy:stä.

AUMA Finland Oy
Geoterminen voimalaitos, Stadtwerke München, Saksa.
Kuva: Tino Raschke.

Energiasektorilla ja voimalaitoskäytössä AUMA SEVEN ohjaa luotettavasti muun muassa venttiilejä, pumppuja, kaasu- ja höyryturbiineja, kattiloita ja jäähdytysjärjestelmiä. Tarkka ohjaus ja säätömahdollisuudet varmistavat tehokkaan ja turvallisen toiminnan. AUMA SEVENin rakenne kestää erinomaisesti ulkoista rasitusta, joten se sopii erittäin hyvin energiateollisuuden toimintaympäristöihin.

AUMA Finland Oy
CHP-laitos (sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitos), Stadtwerke Rosenheim, Saksa.
Kuva: Tino Raschke.

Pehmeät startit ja stopit

Pehmeät startit ja stopit AUMA SEVENin integroitu taajuusmuuttaja mahdollistaa moottorin pehmeän käynnistyksen ja pysäytyksen sekä venttiilin tasaisen liikkeen. Tämä pienentää venttiiliin ja linjastoon kohdistuvaa rasitusta, mikä pidentää laitteiston käyttöikää ja vähentää huoltotarvetta tuoden kustannussäästöjä.

”AUMA SEVEN toimitetaan aina kolmivaihemoottorilla sähkönsyötön ollessa joko 1~230V 50 Hz tai 3~400V 50 Hz, mikä lisää sen monipuolisuutta ja soveltuvuutta erilaisiin käyttöympäristöihin”, Taavila sanoo.

Taajuusmuuttajaohjauksen ansiosta moottorin käynnistämiseen ei tarvita suurta käynnistysvirtaa, mikä pienentää sähköverkon kuormitusta käynnistyksen aikana. Taajuusmuuttajan toiminta voidaan tarvittaessa varmistaa ulkoisella UPS-varavirtalähteellä, joten laite toimii myös sähkönsyötön häiriön sattuessa.

AUMA Finland Oy
Sharjahin kunnan kaukojäähdytyslaitos, Arabiemiirikunnat.
Kuva: Tej Kumar.

Helppo asennettavuus ja käytettävyys

Erilaisten asennusvaihtoehtojen ansiosta AUMA SEVEN voidaan asentaa helposti myös ahtaisiin toimintaympäristöihin sekä asennuspaikkoihin, joissa esiintyy tärinää tai korkeita lämpötiloja. Haastavien käyttöympäristöjen asennukset voidaan toteuttaa tarvittaessa erillisen, kaapeleilla liitettävän ohjausyksikön avulla.

”AUMA SEVENin ohjaus tuotantolaitoksen järjestelmästä tapahtuu erilaisin liityntärajapinnoin, esimerkiksi rinnakkaisliitynnän tai eri kenttäväylien avulla. AUMA SEVEN HiMod on varustettu sisäänrakennetulla paikoitusanturilla, jonka avulla moottorin ja venttiilin sijaintia ja liikettä voidaan seurata tarkasti. AUMA SEVENin värinäytöllinen käyttöliittymä on selkeä ja helppokäyttöinen, ja käyttöönottoprosessi on ohjattu”, kertoo Taavila.

AUMA Finland Oy
Jäähdytyslaitos, Qatar, Arabiemiirikunnat.
Kuva: Risfar Kandoth.

AUMA SEVENistä on saatavilla erilaisia elektroniikkaversioita. PROFITRON- ja HiMod-mallien parametrointi- ja mukautusmahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset ja mahdollistavat tarkat säädöt. HiMod on kehitetty kohteisiin, joissa tarvitaan jatkuvaa säätöä.

AUMA Finland Oy

”AUMA SEVENiin voidaan toimittaa optiona erilaisia ajoprofiileja, ja hätätilanteessa voidaan tehdä nopea sulku tai suorittaa muita tarvittavia nopeudenmuutosasetteluja linjaston vaurioiden minimoimiseksi”, Taavila lisää.

Lue lisää osoitteessa: www.auma.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »