mainos_1048

Energiainfra ja uudet energiateknologiat
Rekrytointi ja koulutus

Kaikki energiasta

Energia 2018 -tapahtuma

artikkelikuva: Kaikki energiasta

Messuilla nähtyä

ENERGIA 2018 -tapahtuma järjestettiin onnistuneesti 23.-25.10.2018 Tampereen Messuja Urheilukeskuksessa. Energiatapahtuma tarjosi ratkaisuja erityisesti teollisuudelle ja kiinteistöille sekä esitteli energiantuotannon ja -teknologian uusimmat aiheet, tuotantolaitosten suunnittelusta kunnossapitoon. Energiassa kohtasivat kaikki alan toimijat, kuultiin tuoreimmat uutiset ja esiteltiin uusimmat ratkaisut.

Tapahtumassa oli mukana yli 360 näytteilleasettajaa. Kolmen päivän aikana messuilla, kongresseissa ja seminaareissa vieraili n. 7 000 kävijää. Energia-alan ammattilaisten lisäksi messut kokosivat yhteen valtakunnallisia ja kunnallisia päättäjiä, suunnittelijoita, isännöitsijöitä ja muita energiasta kiinnostuneita.

Energia 2018 -tapahtumassa Tampereella järjestettiin myös startupyritysten Älykäs energia -kilpailu. Voittajaksi selviytyi Salossa toimiva ohjelmistoyritys Soficta, Aistio District Monitoring -ratkaisullaan. Kilpailulla on haluttiin nostaa esiin startup-yrityksiä, joilla on kasvupotentiaalia ja uutta tarjottavaa ripeästi uudistuvalle energia-alalle. Kisa ratkesi raadin valitseman kärkiviisikon pitchausten jälkeen yleisöäänestyksellä torstaina 25.10.2018.

Sofictan Aistio DM on älykäs kaukolämpöverkon ylläpitoja valvontajärjestelmä, jolla seurataan kaukolämpöverkon kaivojen olosuhteita reaaliajassa. Toimitusjohtaja Sami Metsänperä kertoo järjestelmän syntyneen vastauksena yrityksen asiakkaan Turku Energian tarpeisiin. Mukana ovat olleet myös Salon kaukolämpö sekä Porin ja Rauman energiayhtiöt.

Kilpailun 10 000 euron palkkion rahoittivat Suomen messusäätiö ja WEC Finland. Kaikki kilpailuun osallistuneet pääsevät ehdolle huhtikuussa 2019 Berliinissä järjestettävään Start Up Energy Transition -kilpailuun. Loppukilpailu on World Energy Councilin 24. maailman energiakongressissa Abu Dhabissa syyskuussa 2019.

Uusia ratkaisuja haettiin esimerkiksi energiatehokkuuteen, älykkääseen kotien energianhallintaan, kuluttajan roolin muutokseen, kysyntäjoustoon, sähköisen liikenteen ratkaisuihin, hajautettuun uusiutuvan energian tuotantoon, älykkäisiin lämmitys- ja jäähdytysratkaisuihin, energian varastointiin ja älykkäisiin sähköverkkoihin.

Kuvat: Heikki Jokinen

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1091

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »