mainos_1048

Energiatehokkuus ja energiansäästö
Käyttö ja kunnossapito

Turbiinin lakkautumisen vaikutukset sähköntuotannossa

artikkelikuva: Turbiinin lakkautumisen vaikutukset sähköntuotannossa

Yleisesti arvioidaan, että 20 % tuotantolaitosten suunnittelemattomista käyttökatkoista johtuu turbiiniongelmista ja 19 % näistä käyttökatkoista liittyy voitelujärjestelmiin, pääasiassa lakkautumisen vuoksi.

”Lakkautuminen konkretisoituu yleensä järjestelmälämpötilojen nousuna. Turbiinin laakereiden ja jäähdytyslevyjen lämpötilan noustessa turbiinin tuotantotehokkuutta joudutaan alentamaan ja tuotettavan sähkön määrä pienenee. Esimerkkinä co-generation käytössä olevassa Solar Taurus 60 kaasuturbiinissa, jonka maksimitehokkuus on 5.5MW, on kenttätesteissä todettu +7 ̊C-asteen laakerilämpötilan (+90 ̊C -> +97 ̊C) nousun vaikuttavan noin -2.2MW tuotantotehokkuudessa”, Hulkko kertoo.

Laitteiden luotettavuus ja optimaalinen suorituskyky ovat siis ratkaisevassa asemassa sähköntuotannossa. Lakkautumia voidaan poistaa mekaanisesti tai hallitusti, laadukkaalla ei-liuotinpohjaisella Texaco Vartech industrial system cleanerilla. Lakka pirstaloidaan Vartech-huuhtelulla mikroskooppisen pieniksi partikkeleiksi ja ne poistetaan järjestelmästä suunnitellun öljynvaihdon yhteydessä. Näin vältytään suunnittelemattomilta ja kalliilta käyttökatkoilta. Texaco Vartech on sekoituskelpoinen tunnettujen öljynvalmistajien turbiiniöljyihin.

Holistinen Vartech -ratkaisu sisältää myös Texaco GST Advantage EP -turbiiniöljyt, jotka on formuloitu kehittyneellä VARTECH™-teknologialla. Ne ovat suunniteltu ehkäisemään lakkautumista ja auttavat ylläpitämään turbiinijärjestelmän korkeinta mahdollista suorituskykyä, luotettavuutta ja tuottavuutta.

LUE lisää Vartech ratkaisusta täältä>>

Lisätietoja: www.finnoleum.fi

CTA

CTA

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »