mainos_1048

Käyttö ja kunnossapito (Mittaukset, mittalaitteet, Prosessiautomaatio)

HD-mittauksilla saadaan tarkkaa tietoa pyörivien prosessilaitteiden kunnosta

artikkelikuva: HD-mittauksilla saadaan tarkkaa tietoa pyörivien prosessilaitteiden kunnosta

Värähdysmittauksiin perustuvalla pyörivien prosessilaitteiden kunnonvalvonnalla huolehditaan kunnossapidon oikea-aikaisuudesta. Uusimmat HD-teknologian sovellukset sopivat myös prosessinoptimointiin.

Patentoidun HD-teknologian avulla pyörivien prosessilaitteiden kuntoa voidaan havainnoida tarkemmin kuin vanhoilla mittaustekniikoilla, joten vikoihin voidaan reagoida varhaisessa vaiheessa.

kuva

”Korkearesoluutioisten HD-mittauksien pohjalta suunnitellun oikea-aikaisen huollon ja kunnossapidon avulla laitteistot toimivat optimaalisesti ja turhilta prosessin alasajoilta vältytään”, sanoo SPM Instrument Oy:n tekninen asiantuntija Sami Lehtonen.

SPM Instrument on ruotsalainen perheyritys, jonka ydinosaamista on mittausteknologioiden kehitys. Tuote- ja ohjelmistokehityksen lisäksi SPM Instrument valmistaa suunnittelemansa kunnonvalvontalaitteistot omilla Ruotsissa sijaitsevilla tehtaillaan.

”Palveluumme kuuluvat kunnonvalvontalaitteiden ja ohjelmistojen toimitus ja asennus, ja koulutamme asiakasyrityksen henkilökunnan käyttämään laitteistoja. Tekninen tukemme palvelee ylläpidossa”, kertoo SPM Instrument Oy:n toimitusjohtaja Juha Pylkkänen.

SPM panostaa laatuun ja asiakassuhteisiin pitkällä aikavälillä. Suomen toimipisteen teknisellä henkilökunnalla on ISO CAT III -värähtelysertifiointi. SPM Instrument tarjoaa myös sertifiointikoulutuksia.

kuva

HD sopii prosessinoptimointiin

Laitteeseen kiinnitettävillä värähtelyantureilla kerätty data analysoidaan signaalia vahvistavien patentoitujen algoritmien avulla. HD-värähtelymittausten avulla matalaenergisiä mittaussignaaleja voidaan mitata luotettavasti, ja näin ollen seurata myös erittäin hitaasti pyörivien laitteiden kuntoa.

kuva

”HD-mittauksilla voidaan tunnistaa myös itse tuotantoprosessin tuottamat värähtelyt ja hyödyntää niitä prosessinoptimoinnissa. Jatkuvan mittauksen järjestelmien tuottama data voidaan integroida rajapinnan kautta prosessinohjaukseen”, Lehtonen kertoo.

Prosessinoptimoinnilla huolehditaan laitteiden ja prosessien energiataloudellisuudesta ja kustannustehokkuudesta.

kuva

Kannettavilla mittalaitteilla voidaan täydentää mittausdataa. Ne soveltuvat käytettäväksi myös silloin, kun laitteeseen ei haluta kiinteää anturointia.

”Valikoimastamme löytyy sopiva kokonaisuus kaikentyyppisten pyörivien laitteiden kunnonvalvontaan. HD sopii myös erittäin haastaviin olosuhteisiin, kuten esimerkiksi tuulivoimaloiden kunnonvalvontaan”, sanoo Lehtonen.

kuva

Lisätietoja: www.spminstrument.com

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »