Käyttö ja kunnossapito (Työvälineet ja -varusteet)

Energia-alalla suojavaatteet ovat elinehto

artikkelikuva: Energia-alalla suojavaatteet ovat elinehto

Energia-alan ammattilaiset tietävät, että asianmukaisten suojavaatteiden käyttö kentällä ei ole muotiasia, vaan ääritapauksessa elämän ja kuoleman asia.

Snickersin uusi suojavaatemallisto ProtecWork hyödyntää yhtiön laajaa energia-alan ja raideliikenteen asiantuntemusta ja tietotaitoa kuumuudesta ja palontorjunnasta. Lopputulos: monipuolinen mallisto, joka tarjoaa luontaisen suojan kuumuudelta ja tulelta, erinomaisen kestävyyden ja mukavuuden sekä ergonomisen, modernin istuvuuden.

Johtaja Per Wagnås Hultafors Groupista tietää, että asiakkaiden vaatimukset suojavaatteiden suhteen ovat korkealla – ja rima nousee edelleen.

”Henkilöstön hyvinvointi yrityksille on kaiken A ja O – ja nythän puhutaan mahdollisesti henkeä uhkaavista tilanteista, mikäli nämä asiat eivät ole kunnossa. Nyt jo ymmärretään varsin hyvin, että työvaate ei ole sama asia kuin suojavaate.”

Vahva tuotevalikoima

ProtecWorkin juuret ulottuvat ruotsalaiseen suojavaatteita valmistavaan Puvab AB -yritykseen, jonka Snickers osti vuonna 2017. "ProtecWork-mallisto yhdistää Puvabin konkareiden ja Snickersin kovan luokan asiantuntemuksen parhaalla mahdollisella tavalla", uskoo Wagnås.

”Olemme pitäneet vauhtia yllä – yksin 2018 toimme markkinoille 78 uutta suojavaatetuotetta”, hän kertoo. Tällä hetkellä katalogiin kuuluu 110 tuotetta, jotka kaikki on asianmukaisesti sertifioitu CE III -merkillä, (korkeimman tason sertifiointi – lue lisää henkilösuojaimista).

”Tuotteita on miehille ja naisille, sisä- ja ulkokäyttöön, sekä kesällä että talvella käytettäväksi – ja tietenkin päästä varpaisiin”, Wagnås summaa. Kaikki tuotteet ovat Euroopassa valmistettuja.

kuva

Ammattilaiselle sopivat

Energia-alalle istuvat suojavaatteet eivät ole syntyneet yhdessä yössä, vaan takana on vuosien huolellista tuotekehitystä yhdessä energiayhtiöiden kanssa.

”Näin olemme oppineet tekemään suojavaatteita, jotka todella palvelevat käyttäjäänsä kentällä ja pitävät hänet turvassa. Kuvaan kuuluu, että työkaluille on omat, järkevät paikat asuissa ja saumoja ja muita asujen osia on vahvistettu fiksusti”, Wagnås kertoo.

”Meille on sydämenasia suunnitella suojavaatteet mahdollisimman hyvin ja toteuttaa ne kaikin osin laadukkaasti”, hän lisää.

Kausipukeutuminen pohjoiseen tapaan

Pohjoismaiset energiayhtiöt myös arvostavat ProtecWorkin soveltuvuutta arktisiin oloihin: yksi suojavaate ei voi palvella ”kesät-talvet”, vaan tarvitaan asukokonaisuuksia, joilla pärjää niin pakkasessa kuin helteessäkin.

”Kun kenttätyöntekijällä on liian kuuma tai liian kylmä, keskittyminen herpaantuu ja virheitä sattuu väkisinkin. Järkevät vaatteet auttavat ehkäisemään näitä ongelmia.”

ProtecWorkin kenties erikoisin referenssi ei kuitenkaan sinänsä liity energia-alaan: Eiffel-tornin huoltohenkilökunta sonnustautuu tätä nykyä ProtecWork-vaatteisiin.

”Eiffel-tornissa yhtenä riskinä on valokaaret, joten suojavaatteet auttavat minimoimaan vaaran.”

kuva

Turvallisuus eka, turvallisuus vika

Juuri valokaarisuojaus on talon keskeistä osaamista, jota esimerkiksi voimalinjoja korjaavat asentajat kyllä osaavat arvostaa. Wagnås tietää, että näiden vaatteiden tekeminen eroaa tekstiilibisneksen valtavirrasta melko tavalla.

”Jossain toisessa vaatteessa tärkein pohdinta voisi olla se, onko lahkeen tai hihan pituus oikea. Meidän pitää miettiä näitä elämän ja kuoleman kysymyksiä – turvaako vaate käyttäjäänsä aina ja joka tilanteessa?”

Snickersin turvallisuustyötä edistää yhtiön ProtecWear-akatemia, josta työntekijät ammentavat monipuolista oppia. ”Toistaiseksi 200 ihmistä on käynyt läpi ykköstason kurssituksen”, Wagnås kertoo.

Tutustu esitteeseen ”Suojavaatteet kuumuutta ja tulta vastaan”

Lue lisää vaatteiden läpikäymistä turvallisuustesteistä!

Teksti: Sami J. Anteroinen

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

TUULIVOIMAKATSAUS

tuulivoimakatsaus

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »