mainos_1046

Energiatuotanto ja -jakelu (Varavoimajärjestelmät ja -laitteet)

Olympiastadionin sähköistys tuotiin 2020 luvulle varavoimakoneen avulla

artikkelikuva: Olympiastadionin sähköistys tuotiin 2020 luvulle varavoimakoneen avulla

Monumentaalinen Helsingin Olympiastadion koki mittavan perusparannuksen vuosina 2016-2020. Nykyaikaisen urheilu- ja tapahtuma-areenan vaatimuksiin kuuluu, että sähköt pelittää tilanteessa kuin tilanteessa. Osana Olympiastadionin sähköteknistä parannusta hankittiin varavoimakone, minkä toimitti kW-set.

“Koska stadionilla käytettiin aikaisemmin pelkästään valtakunnan sähköä, suunnittelu lähti nollasta. Nyt sähköt on varmennettu ikään kuin kahdesta suunnasta, sillä meillä on lisänä massiivinen kW-setin asentama 1250 kVA varavoimakone”, kertoo Olympiastadionin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Ilkka Rautakivi.

kuva

Olympiastadionin varavoima -projektia tekivät yhteistyössä suunnittelija, Assemblin Oy, kW-set ja Olympiastadionin säätiö. Assemblin hoiti kilpailutuksen ja urakoinnin, varavoiman asiantuntijaksi ja asentajaksi valikoitui kW-set.

Lähtötilanteessa käyttäjä ja suunnittelija olivat määritelleet hyvin tarkasti lähtöarvot, mitä tarvittiin, sekä mihin tilaan varavoima pitäisi asentaa. Asiantuntemusta tilattiin kW-setiltä, joka toimitti varavoimakoneen avaimet käteen periaatteella.

Stadionilla on viisi varavoimaverkon pääkeskusta. Varavoimakone palvelee niitä kaikkia, jolloin sähköä voidaan syöttää alueellisesti stadionin sisällä. Lisäksi, jos koko sähköntoimittajan verkko kaatuu, varavoimakone käynnistyy.

Kw-set, varavoima Olympiastadion

“Etukäteen, ennen hankintaa minua huoletti, miten saadaan koko laitos toimimaan, koska tämä vaati niin monta ohjausta ja liittymistä eri järjestelmiin. Niin vain kW-set ratkaisi huolemme. Asennus sujui ja jättikone mahtui stadionin kellariin”, kertoo Assemblin Oy:n sähköurakoinnin projektipäällikkö Roope Mutenia.

“Päästiin helpommalla kuin olisi uskonut. KW-set hoiti itsenäisesti projektin, eikä meidän tarvinnut sotkeutua asioihin. Tällaisessa stadionin kokoisessa suurprojektissa, missä oli kymmeniä aliurakoitsijoita, meidän elinehtomme oli, että haluamme varavoimahankkeessa koko paketin avaimet käteen periaatteella. Voin suositella kW-setin palvelua vaativiin projekteihin. Yhteistyö, aikataulut ja toteutus menivät maaliin”, Mutenia kertoo tyytyväisenä.

Lisätietoja: www.kwset.fi
Kuvat: Justus Saarinen

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 1/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »