mainos_1046

Energiatehokkuus ja energiansäästö (Järjestelmät, laitteet ja ohjelmistot)
Tiedonhallinta, tietojärjestelmät, digitalisaatio (Mobiilisovellukset ja langaton tiedonsiirto)

Katuvalaisimien langaton valo-ohjaus tarjoaa kunnille suuria säästöjä

Investointi oikeanlaiseen järjestelmään tuo heti merkittäviä säästöjä CO2-päästöissä, vähennyksiä energiankulutukseen sekä kunnossapitokuluihin.

artikkelikuva: Katuvalaisimien langaton valo-ohjaus tarjoaa kunnille suuria säästöjä

Kuntien ja kaupunkien katuvaloverkostot tulevat muodostamaan ison osan tulevaisuuden älykaupungin infrastruktuuria. Vaikka kunta olisi vasta matkalla kohti tulevaisuuden älykaupunkia, on investointi teknologiaan jo nyt kannattavaa niiden tuomien valtavien säästöjen vuoksi. Uraauurtava Lumintell-järjestelmä nopeuttaa kuntien vihertymistä ja valmistelee nyt muutamassa minuutissa jokaisen katuvalaisimen älykaupungin tulevaisuuden verkostoa varten.

Vain nostolava-auto riittää

”Monet kunnat eivät ymmärrettävästä syystä vielä tiedä, kuinka suhtautua antureihin, tietotekniikkaan ja niihin palveluihin, jotka teknologia mahdollistaa. Mitkä tehtävät tulee kunnan hallita itse, ja mitkä niiden tulisi ulkoistaa? Älykaupungissa sellaiset asiat, kuten liikennelaskenta, tietullit, pysäköintimaksut, melun ja saasteen mittaus sekä tien lämpötilan mittaus suolausta varten, hoituvat kalustoon tai lyhtypylväisiin asennettujen antureiden avulla. Kuntien on hyvä tiedostaa kaikki hedelmät, jotka ovat valmiit poimittavaksi jo nyt, ilman laajempia älykaupunkikehityskohteita. On vain ryhdyttävä toimiin. Tähän ensimmäiseen askeleeseen karkeasti ottaen tarvitaan vain nostolava-auto asennusta varten”, sanoo Novalume yrityksen turvallisuuspäällikkö Jakob Meiland Hansen, joka oli mukana perustamassa Novalumea.

Tanskalainen Novalume tarjoaa ainutlaatuisen Lumintell-ratkaisun, jossa valaisimien hallinta tapahtuu vaivattomasti ja langattomasti sovelluksen kautta.

"Kunnat voivat varautua ja olla valmiita tulevaisuuden älykaupunkia varten jo nyt.

kuva
”Anturit voidaan integroida, kun niitä tarvitaan. Ei ennen,” sanoo Jakob Meiland Hansen.

Suuret säästöt

Paranneltujen intergraatiomahdollisuuksien ansiosta kunnat voivat siirtyä perinteisestä katuvalaistuksesta LED-valaistukseen. Tämä avaa uusia teknisiä mahdollisuuksia valaistuksen ja anturipohjaisten toimintojen ohjaamiseen langattomilla sovelluksilla.

Jokaiseen lyhtypylvääseen asennetaan valaisimen päälle langaton Novalumen laitteistokomponentti, joka on internetin kautta yhdistetty ohjelmistoympäristöön.

Katuvalaisimien verkosto kytketään sen jälkeen Lumintell-ratkaisun huolto- ja ylläpitoalustaan, jossa kunnan työntekijät valvovat valaistusprofiileja, energiankulutusta, CO2-jalanjälkeä, käyttötilaa ja huoltotarvetta vuorokauden ympäri reaaliajassa.

”Järjestelmän ansiosta kuntien on helppoa saada LED-valoihin siirtymisestä saatujen säästöjen lisäksi myös muita säästöjä. Valaistuksen langattomalla älyohjauksella voi vähentää jopa 30% energiankulutusta ja CO2-päästöjä. Toinen etu on valaistuksen optimointi ja himmennys riippumatta kiinteistä, kaapeleihin sidotuista asennuksista. Tämä voidaan viedä jopa yksittäisen katuvalaisimen tasolle.”

Kaukointernational

Kansalaisten turvallisuudelle kriittisen tärkeät paikat, kuten suojatiet, juna-asemat ja pankkiautomaatit, voidaan valaista kirkkaammin. Voidaan luoda katuvalaisinryhmiä, jotka valaisevat erityisesti valittuina ajanjaksoina, esimerkiksi stadioneita ja jäähalleja ympäröiviä katuja ja teitä jalkapallo- ja jääkiekko-otteluiden yhteydessä.

Nopeampi kutsu huoltoon

Integroitu huolto- ja ylläpitoalusta voi vähentää kunnan katuvalaistuksen ylläpitokustannuksia 30-50%, koska koko verkostoa tarkkaillaan herkeämättä ja säädetään jatkuvasti tarpeen mukaan.

Suurehkojen huolto- ja ylläpitotoimien kustannuksia voidaan vähentää järjestelmän pilviratkaisun välityksellä lähtevien hälytysviestien avulla. Järjestelmä voidaan asentaa kutsumaan automaattisesti korjaaja paikalle, 24:n tai jopa vain yhden tunnin sisään.

kuva

Plug-and-play -ratkaisu

Lumintell on API-lähestymiseen suunniteltu järjestelmä. Tämä tarkoittaa, että kunnalle, joka myöhemmin haluaa ryhtyä laajempaan yhteystyöhön, voidaan kehittää plug-in -toiminto käyttämällä Lumintell-laitteistoa ja valo-ohjausta. Sama toimii myös, jos kunta haluaa siirtyä alueellisiin ja kansallisiin järjestelmäratkaisuihin, ja luoda edellytykset parempaan ekojärjestelmään.

”Plug-and-play -periaate on kaiken kaikkiaan Lumintellin ainutlaatuinen toiminto”, Jakob Meiland Hansen selittää.

”Kun laitteistonode asennetaan valaisimen päälle, se skannataan älypuhelimella. Verkosto automaattisesti käynnistää ohjelmiston järjestelmähallinnan. Se on huippuälykäs, ja tietääksemme olemme ainoa maailmassa, joka osaa tämän. Plug-and-play -asennuksella vie ainoastaan muutamia minuutteja tehdä katuvalaisimesta älykäs, vihreämpi, taloudellisempi ja valmis tulevaisuutta varten.”

Älykäs teknologia kaikille kuntakoosta riippumatta

Novalume perustettiin vuonna 2016 ja se perustaa Lumintell-ratkaisunsa omalle ohjelmistolle ja laitteistolle, jotka on kehitetty Tanskassa.

Lumintell-järjestelmiä on jo ympäri maailmaa, ja Suomessa Novalumea edustaa KaukoInternational Oy, jolla on vuosikymmenten kokemus teknologia- sekä teollisuuden toimittajana energia- ja ympäristöaloilla.

Lumintell on tehnyt jo 57 000 valaisinta älykaupunki-valmiiksi, mikä vastaa noin 1,5 miljardia käyttötuntia. Näistä 35 000 on yhdistetty yli 20 kunnassa usealla mantereella. Tanskan lisäksi Lumintell-pilottihankkeita on esim. Italiassa ja Chilessä. Lumintell on esitellyt uraauurtavaa teknologiaansa sekä Euroopassa, Indonesiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Kiinassa.

Novalumella on näyttelytila Ørestadenissa ja Glostrupin DOLL Living Lab:ssa. KaukoInternationalin kautta kunnat sekä energia- ja huoltoyhtiöt voivat tutustua etänä näyttelytilan valaisimiin sekä Lumintell-ratkaisuun, ja näin todeta kuinka nopeasti sen voi asentaa ja integroida.

”Jos kunta on jo muuttanut joitakin valaisimiaan ns. ”tyhmiksi” LED-valaisimiksi, jotka voidaan vain sytyttää, sammuttaa ja himmentää ohjausjärjestelmällä tai päivänvaloanturilla, olemme kehittäneet ratkaisun, joka on helposti asennettavissa ja joka tekee LED-valaisimesta älykkään. Näin ollen voitte päivittää koko järjestelmänne vaivattomasti.”

Energiaa säästävä ratkaisu pähkinänkuoressa

- LED-valaisimiin siirtymisen ansiosta saatavan säästön lisäksi, säästätte 30 % energiakulutuksessa ja CO2-päästöissä valitsemalla Lumintell-ratkaisun.

- Säästätte 30-50 % huolto- ja ylläpitokustannuksissa.

- Lumintell Field Applikaation avulla optimoitte ylläpitoa. Sovellus kommunikoi hallintajärestelmien ja kentällä olevien työntekijöiden välillä.

- Lumintellin ansiosta voitte tehdä tietoisia päätöksiä raporttien ja analyysien perusteella.

- API-lähestymisellä ja plug-and-play -toiminnolla, Lumintell valmistaa teitä integroitumaan muihin järjestelmiin ja rakentamaan omaa älykaupunkianne, kun sekä te kuntana että tekniikat, joita haluatte käyttää, ovat siihen valmiita.

Lisätietoja: www.kaukointernational.com

Kaukointernational

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 1/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »