mainos_1048

Energiamarkkinat
Ympäristöteknologia

EU:n 2030 tavoitteet merkittävä tiukennus ilmastopolitiikkaan

artikkelikuva: EU:n 2030 tavoitteet merkittävä tiukennus ilmastopolitiikkaan

Jukka Leskelä. Kuva: Energiateollisuus ry


Päästöjen vähentäminen edellyttää sähkön käytön tuntuvaa lisäämistä ja investointiympäristön pitämistä ennakoitavana. “Sähköstä tämä ei jää kiinni”, sanoo Leskelä.

EUROOPAN KOMISSION EHDOTUS nostaa EU:n 2030:n päästövähennystavoite yli viiteenkymmeneen prosenttiin tekee Euroopasta vahvan ilmastotoimijan. Komission ehdottama tavoite tulee vahvistamaan päästökaupan ohjausvaikutusta merkittävästi, ja vähentää entisestään kansallisen vero-ohjauksen tarvetta. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää nopeita toimia teollisuuden investointiesteiden purkamiseksi, panostuksia puhtaan teknologian kehitykseen ja sähköistämisen vauhdittamiseen erityisesti teollisuudessa ja liikenteessä.

”Energia-ala on sitoutunut kunnianhimoiseen ilmastopolitiikkaan ja on hyvä, että EU näyttää suuntaa muulle maailmalle ilmastohaasteen ratkaisijana”, sanoo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

”Nyt tarvitsemme päätöksentekijöiltä nopeita toimia, joilla edistetään uusien teknologioiden käyttöönottoa ja parannetaan investointiedellytyksiä puhtaaseen energiantuotantoon”, Leskelä jatkaa.

”Päästöjen vähentäminen ei tapahdu itsestään, vaan vaatii mittavia investointeja. Luvitusprosesseja on nopeutettava, jotta teolliset investoinnit saadaan tässä tilanteessa nopeasti liikkeelle. EU:n päästökauppa ohjaa erittäin vahvasti puhtaaseen tuotantoon, siksi päällekkäistä kansallista vero-ohjausta ei pidä lisätä”, Leskelä sanoo.

Teollisuuden eri toimialojen vähähiilisyystiekartoissa sähkön käytön arvioidaan nousevan jopa 50 prosenttia 2030- luvun loppuun mennessä. Sähkö on keskeinen osa ilmastohaasteen ratkaisua. Sen kysyntä kasvaa sekä suoraan että välillisesti esimerkiksi vedyn ja muiden synteettisten polttoaineiden valmistuksessa.

”Puhdas sähkö on keskeinen päästöjen vähentäjä ja siksi nyt on vauhditettava teollisuuden sähköistymistä ja muiden puhtaiden ratkaisujen kuten vetyteknologian käyttöönottoa”, Leskelä toteaa.

Lisätietoja: www.energia.fi

Lähde:
Energiateollisuus ry (ET) on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Edustamme yrityksiä, jotka tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaasua, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja.

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »