Energiatehokkuus ja energiansäästö (Lämmön talteenotto ja hyötykäyttö)
Energiatuotanto ja -jakelu (Lämmönvaihtimet, lämmöntalteenotto)

Vahterus - 30 vuotta lämmönsiirtoa

artikkelikuva: Vahterus - 30 vuotta lämmönsiirtoa

Lämmönsiirrinratkaisuiden edelläkävijän Vahteruksen menestys perustuu jatkuvaan tuotekehitykseen ja vahvaan sovellusosaamiseen. Kansainvälinen yritys juhli 30-vuotismerkkipäiväänsä virtuaalisesti ja lanseerasi digitaalisen showroomin asiakkaiden käyttöön.

Mauri ja Sinikka Kontu perustivat Vahteruksen vuonna 1990 vastaamaan raskaan teollisuuden lämmönsiirrintarpeisiin. Vahteruksen kylässä alkunsa saaneen yrityksen ensimmäinen toimipaikka oli Mauri Konnun kotimaatilalla.

kuva

”Lämmönsiirrinmarkkinat uudistuivat 1980-luvulla hitaasti, ja halusin tuoda jotain uutta alalle. Niinpä aloin kehittämään uudentyyppistä lämmönsiirrintä. Vaimoni Sinikka, Vahteruksen ensimmäinen toimitusjohtaja, vastasi talouspuolesta. Nykyisin hän toimii talousjohtajana”, kertoo Vahteruksen toimitusjohtaja Mauri Kontu.

Mauri Konnun vahva teknologinen osaaminen ja kokemus tiivisteellisten levylämmönsiirtimien suunnittelusta johti yrityksen keskeisimpään innovaatioon eli täysin hitsattuun rakenteeseen. Hitsattu levylämmönsiirrin kestää tiivisteellisiä lämmönsiirtimiä korkeampaa painetta ja lämpötilaa. Tuoteperheestä löytyy jokaiseen sovellukseen sopiva levykoko ja materiaali.

”Innovointi, jatkuva tuotekehitys ja tulevaisuuteen katsominen ovat toimintamme kulmakiviä. Haluamme tuottaa asiakkaalle parhaan mahdollisen hyödyn tuovia tuotteita kilpailukykyisesti. Innostunut oma porukkamme on ollut kasvumme keskiössä alusta saakka. Kiitos heille ja tietysti kasvavalle asiakaskunnallemme ympäri maailmaa”, sanoo Kontu.

kuva

Tinkimättömällä tuotekehityksellä menestykseen

Vahterus on kasvanut kolmessa vuosikymmenessä kolmen hengen pienyrityksestä alan markkinajohtajaksi ja kansainväliseksi toimijaksi. Alan edelläkävijän asema on saavutettu tuotekehityksen, automatisoidun tuotannon ja vahvan sovellusosaamisen avulla. Suomen lisäksi yrityksellä on toimipisteitä useissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

”Suomessa valmistava teollisuus on muuttunut pitkälti tytäryhtiötaloudeksi, ja kannustan kotimaisia yrityksiä pyrkimään kansainvälisille markkinoille. Hyvän tuotteen ja liikeidean avulla se onnistuu”, sanoo Kontu.

Vahteruksen innovatiivinen suunnittelu ja ympäristöystävällinen tuote ovat saaneet kansainvälistä tunnusta sekä useita kansainvälisiä ja kotimaisia palkintoja. Vahteruksen suunnittelemia ja valmistamia levylämmönsiirtimiä käytetään yli 50 maassa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Aasiassa.

kuva

Merkkipäivää juhlittiin virtuaalisesti

”Juhlavuotta suunnitellessamme emme osanneet aavistaakaan maailmantilannetta. Koronan aiheuttamien matkustamista ja kokoontumista koskevien rajoitusten vuoksi juhlistimme 30-vuotismerkkipäiväämme virtuaalisesti. Juhla oli todella mieleenpainuva ja hieno kokemus”, Kontu kertoo.

Vahterus on panostanut viime vuosina merkittävästi tuotannon automatisointiin ja digitaalisten palveluiden kehittämiseen. Merkkipäivän kunniaksi Vahterus avasi digitaalisen showroomin 5.9.2020. Tila mahdollistaa yksityiskohtaisen tuote-esittelyn tai vaikkapa kokonaisen messuosaston tuomisen asiakkaan neuvotteluhuoneeseen missä päin maailmaa tahansa. Asiakkaat pääsevät näkemään tuotteen ja tuotannon ja voivat keskustella keskenään sekä Vahteruksen henkilöstön kanssa.

”Olemme aina halunneet uudistua ja pysyä ajan tasalla. Digitaalisuus on tätä päivää, ja tulevaisuudessa sen merkitys korostuu entisestään. Näin voimme palvella asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti tämän hetken matkustuskielloista huolimatta ja myös tulevina vuosikymmeninä”, sanoo Kontu.

Lisätietoja: www.vahterus.com

Kuvat: Anton Sucksdorff

Teksti: Merja Maukonen

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »