mainos_1048

Käyttö ja kunnossapito (Etäluenta, Kunnonvalvonta, Mittaukset, mittalaitteet)

Voimalaitoksilla tarvitaan kunnonvalvontamittauksia

artikkelikuva: Voimalaitoksilla tarvitaan kunnonvalvontamittauksia

Monilla teollisuuden osa-alueilla on tarvetta luotettaville kunnonvalvontajärjestelmille ja mittauspalveluille. Niiden avulla voidaan valvoa kriittisten laitteiden kuntoa, jolloin huoltotyöt pystytään ajoittamaan ja kohdentamaan oikein. Parhaillaan esimerkiksi Tukholmassa asennetaan MLT:n toimittamia mittauslaitteistoja kaupungin keskeisen energiayhtiön Stockholm Exergi Ab:n seitsemään voimalaitokseen.

Mittalaitteita, mittausjärjestelmiä ja -palveluja tarjoava ja kehittävä MLT Machine & Laser Technology on vuosien varrella ollut mukana useissa voimalaitosten kunnonvalvontahankkeissa. Yhtiön pääkonttori on Ruotsin Göteborgissa ja toimipisteet Jyväskylässä, Tukholmassa sekä Oslossa.

Vuodesta 2019 MLT on toimittanut kunnonvalvontalaitteita ja -palveluja Stockholm Exergi Ab:lle, joka vastaa Suur-Tukholman alueella kaukolämpö- ja jäähdytysenergian sekä sähkön tuotannosta 800 000 asiakkaalle. Tukholman energiayhtiön laite- ja palvelutoimituksista pidettiin vuosi sitten tarjouskilpailu, jonka MLT voitti.

kuva

”Stockholm Exergi Ab:n projekti on suurimpia kohteita kunnonvalvonta-alalla 2000-luvulla. MLT valittiin mukaan hankkeeseen, koska teknologiamme ja palvelumme tiedettiin kokemuksesta hyviksi ja toimiviksi”, kertoo MLT Machine & Laser Technology Oy:n toimitusjohtaja Teemu Ritvanen.

kuva

Tärkeimmät koneet online-valvonnassa

Stockholm Exergi Ab:n projektiin kuuluu seitsemän voimalaitosta Tukholman alueella. ”Laitoksissa on noin 150 kriittistä konetta, joiden kuntoa MLT valvoo. Mukana on höyryturbiineja, generaattoreita, lämpöpumppuja, kylmäkompressoreja ja puhaltimia”, Ritvanen luettelee.

”Asennamme koneisiin värähtelyanturit, joista saatavan mittausdatan avulla online-kunnonvalvontajärjestelmät seuraavat koneiden kuntoa. Mittalaitteet ovat Prüftechnik-Fluken valmistamia.”

”Pienempien koneiden toimintaa ja kuntoa tarkkaillaan paikan päällä tehtävien reittimittauksien avulla määräajoin.”

Mittaukseen perustuvalla kunnonvalvonnalla ennakoidaan koneiden huoltotarpeita, jolloin voimalaitoksilla voidaan välttyä yllättäviltä toimintakatkoilta. Sopimus kattaa mittalaitetoimitusten lisäksi käyttöönoton sekä analysointi- ja valvontapalvelut, jotka MLT hoitaa etävalvontana.

Anturien ja muiden laitteiden asennustyöt voimalaitoksilla alkoivat syksyllä 2019. Noin kolmasosa laitteista on jo asennettu.

”Kun kunnonvalvontatyöt delegoidaan ulkopuolisille ammattilaisille, voimayhtiöt voivat keskittyä varsinaiseen liiketoimintaansa eli energiantuotantoon”, Ritvanen muistuttaa.

Lisätietoja: www.mltfinland.fi

Teksti: Ari Mononen

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1091

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »