mainos_1048

Energiainfra ja uudet energiateknologiat
Suunnittelu- ja konsulttipalvelut

Energiatulevaisuutta rakennetaan nyt

artikkelikuva: Energiatulevaisuutta rakennetaan nyt

Maailma, johon olemme menossa, tulee olemaan hyvin toisen näköinen kuin maailma on nyt. Muutos ravistelee energiatoimialaa ja sen rakenteita kovalla kädellä. Energiayritysten kannattaa nyt lähteä systemaattisesti rakentamaan energiatulevaisuuttaan voimakkaan murroksen ja epätietoisuuden keskellä.

”Tässä tilanteessa on jäädytty vähän paikoilleen ja moni varoo isoja investointeja, kun ei oikein tiedetä, mihin maailma on menossa. Nyt on se hetki, jolloin kannattaisi lähteä tekemään analyysejä ja skenaarioita tulevaisuudesta. Isompien investointien toteuttamishetki pitää punnita hyvin tarkkaan. Sen jälkeen voidaan lähteä tekemään toimenpiteitä hallitusti”, Elomatic Oy:n Design manager Teemu Turunen toteaa.

Elomatic on hyvin pitkän kokemuksen omaava suomalainen monialainen suunnittelutoimisto, joka tarjoaa suunnittelu-, konsultointi-, tuotekehitys sekä projektinhallintatuotteita ja kokonaisratkaisuja teollisuusyrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille.

Valtavat hyödyt

Energiatoimialalla ollaan menossa hyvää vauhtia energiamenneisyydestä energiatulevaisuuteen. Energiayhtiöt tarvitsevat työkaluja murroksesta selviämiseen, ja Elomatic on pitkän kokemuksensa pohjalta tehnyt oman toimintamallinsa yritysten energiatulevaisuuden johtamiseen.

”Meillä on suunnittelu-, konsultti- ja energiayhtiötaustaisia henkilöitä, jotka pystyvät viemään tällaisen hankkeen läpi pitkällä kokemuksellaan. Toisaalta toteutusvaihetta helpottaa se, että olemme tehneet energiayhtiöiden kanssa laaja-alaisesti erilaisia hankkeita vuosien ajan. Olemme vieneet läpi kokonaisia laitoshankkeita ja toisaalta toimineet hyvin paljon energiatehokkuuden ja teollisuuden hukkalämpöjen parissa.”

Viimeisen kolmen vuoden aikana Elomatic on tehnyt kuutisenkymmentä energiakatselmusta ja kymmeniä muita energiaan liittyviä selvityksiä.

Isosta kuvasta arkipäivän ongelmiin

”Ymmärrämme, mitä haasteita ja paineita energiayhtiöiden toimintakentällä on ja toisaalta mitä mahdollisuuksia voimme sinne tuoda. Teemme koko ajan kovaa arkipäivän tukityötä vaikkapa kaukolämpöverkkojen simulointien ja mallinnusten osalta. Asiakas voi esimerkiksi soittaa meille ja kysyä, onko jonkun välipumppausaseman tekemisessä järkeä tai kuinka kaukolämpöverkkoa tulisi ladata. Tällaista konsultointia teemme koko ajan. Pystymme katsomaan isoa kuvaa ja auttamaan samalla ihan konkreettisissa arkipäivän ongelmissa”, Turunen korostaa.

Kehittämämme analyysimenetelmän ytimessä ovat erityyppiset työpajat ja skenaariotyöskentely, joiden avulla yhdistetään hyvin systemaattisella tavalla yrityksen oma ydinosaaminen sekä Elomaticin laaja-alainen kokemus energia-alan suunnittelu- ja konsultointihankkeista.

Menetelmän avulla luodaan jatkuva, olemassa olevaan johtamisjärjestelmään sisällytettävissä oleva toimintamalli. Työn alkuvaiheessa painopisteet ovat konsultoinnissa, josta siirrytään toimenpiteiden toteutusvaiheessa hyvinkin konkreettisiin tehtäviin.

Yksittäistapauksista kokonaisvaltaiseen kehittämiseen

”Olemme tehneet näitä hyvin pitkään energiayhtiöiden kanssa. Siellä on tehty paljon asioita tavallaan yksittäistapauksina, asiakkaan tarpeet huomioiden. Nyt lähtökohtana on hyvin systemaattinen ja kokonaisvaltainen tekeminen tämän toimintamallin avulla. Tavoitteena on saada toimivia työkaluja yrityksen päivittäiseen johtamiseen”, Turunen toteaa.

Toteutusvaihe on Turusen mukaan loppupeleissä kaikkein tärkein vaihe. Muutosta johdetaan haluttua lopputulosta kohti.

”Jos toimenpiteet eivät lähde etenemään hienojen analyysien ja skenaarioiden jälkeen, on kaikki ollut turhaa. Siksi olemme matkassa myös itse toteutusvaiheessa”, Turunen painottaa.

Lisätietoja: www.elomatic.com/fi

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1091

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »