mainos_1048

Energiatuotanto ja -jakelu (Varavoimajärjestelmät ja -laitteet)

Varavoimaan on voitava luottaa - oikein suunniteltu ja huollettu järjestelmä ei petä tosipaikan tullen

artikkelikuva: Varavoimaan on voitava luottaa - oikein suunniteltu ja huollettu järjestelmä ei petä tosipaikan tullen

Machinerylla varavoiman kanssa työskentelee tiimi, jolla on vuosikymmenien kokemus monenlaisista projekteista - yksinkertaisista laitteista teknisesti vaativiin, alusta asti itse tehtyihin kohteisiin.


Varmuudella toimivan varavoimajärjestelmän suunnittelu vaatii asiantuntemusta moottori- ja generaattoritekniikasta ohjauslogiikan ja ilmanvaihdon suunnitteluun. Asiantuntevan kumppanin kanssa tärkeät huoltotoimet, kuten koestus, eivät unohdu ja järjestelmän toimintakyky on turvattu.

Oli varavoimajärjestelmä pieni ja yksinkertainen tai teknisesti hyvin vaativa, voivat esimerkiksi sijoituspaikka tai meluvaatimukset aiheuttaa sen toteutukselle haasteita.

”Meillä parhaiden ratkaisujen etsintä alkaa jo esisuunnittelusta ennen asiakkaan tarjouspyyntöä ja jatkuu läpi projektin”, kertoo Machineryn varavoimaratkaisujen myyntipäällikkö Martin Arhippainen.

Yksityiskohdat pysyvät hallussa, kun asiakkaan tarpeisiin räätälöity varavoimaprojekti on saman henkilön käsissä myynnistä aina suunnitteluun ja käyttöönottoon. Hallintaa tuovat myös vakiintuneet toimintatavat ja tutut komponentit.

”Rakennamme itse monet myymistämme varavoimakoneista sekä apulaitteet ja ohjausjärjestelmät. Kun komponentit ovat aina samat, löytyy myös suurin osa tarvittavista varaosista meiltä suoraan hyllystä ilman odottelua”, sanoo Arhippainen.

Hyvin organisoitu huolto pitää varavoimajärjestelmän toimintavalmiudessa

Käyttämätönkin varavoimajärjestelmä vaatii säännöllistä huoltoa, sillä viat voivat estää koko järjestelmän toimimisen silloin, kun sitä todella tarvitaan. Varavoimajärjestelmän eri komponenteilla on erilaiset huoltotarpeet eri aikoina, ja ammattitaitoa tarvitaan jopa eri aloilta, kuten moottori- ja sähkötekniikasta.

”Huollon tavoitteena on pitää käyttövarmuus suunnitellulla tasolla. Siksi on tärkeää, että olemassa on huolto-ohjelma ja että järjestelmää myös koestetaan säännöllisesti”, Arhippainen sanoo.

Varavoimajärjestelmää harkitsevalle Arhippainen vinkkaa, että ratkaisuista ja toimittajista kannattaa keskustella niiden kanssa, jotka ovat jo hankinnan tehneet.

”Oikeista kokemuksista ja referensseistä saa osviittaa siihen, millainen ratkaisu on omiin tarpeisiin sopiva.”

Lisätietoja: www.machinery.fi/moottorit-ja-generaattorit/generaattorit-ja-varavoima/

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »