Energiainfra ja uudet energiateknologiat (Innovaatiot ja uudet energiateknologiat)
Energian tuotanto, jakelu ja varastointi
Käyttö ja kunnossapito (Alihankintapalvelut)

Innovatiivinen kumppani osaa myös tuotekehityksen

artikkelikuva: Innovatiivinen kumppani osaa myös tuotekehityksen

Kuunteleva ja tuotekehitykseen kykenevä alihankkija on ihanteellinen kumppani energia-alan suuryritykselle.

Alfen Elkamolla on yli 35 vuoden kokemus vaativista jakeluverkkojen sekä teollisuus-, kiinteistö- ja energiayhtiöiden hankkeista. Valikoimiin kuuluvat uusina tuotteina myös energiavarastot ja sähköautojen latausjärjestelmät.

Tänään Alfen Elkamo on osa kansainvälistä Alfen-konsernia, joka keskittyy innovatiivisten tuotteiden ja projektien kehittämiseen ja toimittamiseen sähköenergian maailmassa. Alfen Elkamo kehittää ratkaisuja älykkääseen sähköverkkoon, energian varastointiratkaisuihin ja sähköautojen latauspisteisiin.

Toimivaa tuotekehitystä Fortumin kanssa

Alfen Elkamo on jo useita vuosia tehnyt yhteistyötä Fortumin kanssa, ensin monivuotisessa Tainionkosken vesivoimalaitoksen peruskorjaushankkeessa, jonne Alfen Elkamo toimitti hankkeeseen räätälöidyt 0,4 kV pienjännitekeskukset. Tuoreempi yhteistyöhanke on ollut uudenlaisen kytkentäkojeiston ja puistomuuntamon kehittäminen tuulivoimapuistotarpeisiin.

”Molemmissa hankkeissa olimme heidän kanssaan hyvinkin tiiviissä yhteistyössä. Tainionkosken hankkeessa he kehittivät aiempia laitteita eteenpäin toiveidemme pohjalta ja tarjosivat meille vähän erilaisia keskuksia kuin meillä oli aikaisemmin ollut.

Suunnittelijamme olivat tiiviissä yhteistyössä Alfen Elkamon suunnittelijoiden kanssa, ja hankkeesta jäi meille hyvät kokemukset”, projektipäällikkö Risto Meskanen Fortumilta kertoo.

Tuulivoimapuistoja varten Fortumilla oli tarve saada uudenlainen kytkentäpiste 33 kV järjestelmään, koska tällaista tuotetta ei ollut Suomen markkinoilla saatavilla.

”Lähestyimme asiassa Alfen Elkamoa, koska heidän kanssaan yhteistyössä olemme tottuneet toimimaan tällaisissa tarpeissa aikaisemminkin ja kehittäneet parannuksia tuotteisiin. Heidän kykynsä tuotekehitykseen oli meille tärkeä tekijä. Kerroimme heille tarpeemme ja saimme vastauksen, että he pystyvät kyllä tällaisen laitteen meille kehittämään. Kehitimme sitten laitteen yhteistyössä askeltavaa tuotekehitysprosessia käyttäen”, Meskanen sanoo.

”Alfen Elkamo on hyvin asiakaslähtöinen toimittaja, joka on toimittanut meille laadukkaita tuotteita. Yhteistyömme on ollut niin hedelmällistä siksi, että he ovat hyvin valmiita toimimaan asiakkaan kanssa yhdessä. He ovat kuunnelleet meitä hyvin ja reagoineet hyvin tarpeisiimme. Yhteistyö heidän kanssaan on ollut joustavaa ja helppoa. Näin olemme kokeneet suunnittelijoidemme ja hankkijoidemme kanssa”, Meskanen summaa.

kuva

Uusi energiavarasto Helsingin alueelle

”Fortum on meille tärkeä, haastava ja kannustava yhteistyökumppani, joka pitkäjännitteisellä toimittajayhteistyöllä rakentaa tulevaisuutta kanssamme sekä olemassa olevien että täysin uusien tuotteiden kehittämisessä ja käyttöönotossa”, sanoo Alfen Elkamon Myyntijohtaja Bjarne Nordlund.

Aivan uutena aluevaltauksena Alfen toimittaa tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Fortumille 1 MW (1MWh) suuruusluokkaa olevan energiavaraston pääkaupunkiseudulle osana Fortumin kanssa solmittua uutta puitesopimusta. Tämä on puitesopimuksen ensimmäinen tilaus, joka kattaa sekä energian varastointijärjestelmät että muuntaja-asemat.

”Alfenin laaja kokemus energian varastointijärjestelmistä Pohjoismaissa sekä heidän syvä paikallistuntemuksensa Suomessa Alfen Elkamon kautta tekevät heistä ihanteellisen kumppanin meille. Olemme innoissamme yhteistyöstä kohti tulevaisuutta, joka nojaa kasvavassa määrin uusiutuvaan energiaan ja sähköajoneuvoihin”, liiketoiminnan kehityspäällikkö Ilari Alaperä Fortumista kommentoi.

Lisätietoja: www.alfenelkamo.fi

Teksti: Jari Peltoranta

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »