Energiatuotanto ja -jakelu (Diesel- ja ottomoottorit)
Käyttö ja kunnossapito (Huoltopalvelut)

Patrialta kokonaispalvelua dieselmoottorien huoltoon

artikkelikuva: Patrialta kokonaispalvelua dieselmoottorien huoltoon

Patrian dieselmoottorikorjaamo Nokian Linnavuoressa huoltaa muun muassa nopeakäyntisiä voimalaitosten ja datakeskusten varavoimadieselmoottoreita sekä laivojen dieselkoneita. Nyt Patria on nykyaikaistanut huoltotoimintaansa kehittämällä uuden kokonaispalvelukonseptin.

Dieselmoottorikorjaamon toiminta Linnavuoressa lähti liikkeelle Suomen ilmavoimien mäntämoottorien huolloista runsaat 70 vuotta sitten. Myöhemmin töiden painopiste siirtyi maa- ja merikäytössä olevien dieselmoottorien sekä ilmailukäytössä olevien kaasuturbiinien huoltoon. Vuoden 2018 alkupuolella energiantuotantoon käytettävien dieselmoottorien ja teollisuuskaasuturbiinien huollot liitettiin yhteen energia-alan asiakkuuksiksi.

”Patrialla on ajatuksena siirtyä yhä enemmän kokonaispalvelumalliin. Tätä varten olemme jo laajentaneet ja laajentamassa edelleen alihankintaverkostoamme”, kertoo asiakkuuspäällikkö Anita Korsberg Patrialta.

Esimerkiksi dieselkäyttöisten varavoimakoneiden tapauksessa Patrian toimitus voi kattaa muiden huoltopalvelujen ohella myös generaattorihuollon ja automaation tukitoiminnot.

”Vaikka oma osaamisemme keskittyy enemmän dieselmoottoritekniikkaan, pystymme hoitamaan koko projektin ’avaimet käteen’ -toimituksena – esimerkiksi siten, että alihankkija vastaa generaattorihuolloista. Ensimmäisiä tämäntyyppisiä projekteja onkin jo tehty, ja lisää on tulossa”, Korsberg selittää.

Koneet kerralla kuntoon

Uusi palvelumalli on jo herättänyt Patrian asiakkaissa paljon myönteistä mielenkiintoa.

”Kokonaispalvelu on taloudellisestikin edullinen vaihtoehto”, toteaa Korsberg.

”Kehitimme kuitenkin uuden kokonaispalvelumallin ennen muuta siksi, että haluamme palvella olemassa olevia ja uusia asiakkaitamme entistä paremmin. Heillä on yksi huoli vähemmän, kun kaikki huoltoasiat voidaan hoitaa kerralla. Patria etsii huoltotöille oikeat tekijät.”

Patrian dieselmoottorikorjaamolle on myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti. Myös alihankkijat auditoidaan laadukkaan huoltotoiminnan varmistamiseksi.

”Voimme solmia pitkäaikaisia huoltosopimuksia tai vaihtoehtoisesti olla mukana yksittäisissä projekteissa, tilanteen ja asiakkaan toiveiden mukaan.”

Yhä useammat Patrian huoltoasiakkaat ovat ulkomaisia.

”Energialiiketoiminnan dieselmoottorihuollon asiakkaat tulevat nyt 80-prosenttisesti ulkomailta: Ruotsista, Ranskasta, Sveitsistä, Kiinasta ja USA:sta. Useimmiten dieselmoottori toimitetaan huollettavaksi Suomeen, mutta voimme tarvittaessa lähettää asentajia töihin moottorien käyttöpaikoille, kuten laivoille tai kaivoksille”, Korsberg vakuuttaa.

Lisätietoja:
www.patriagroup.com
dieselservice@patria.fi

Teksti: Ari Mononen

kuva

kuva

kuva

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1057

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »