mainos_1048

Käyttö ja kunnossapito (Voiteluhuolto, Vuosihuollot)

Synteettinen öljy kestää käytössä

Pitkäikäiset synteettiset voiteluaineet säästävät ympäristöä ja pienentävät kustannuksia

artikkelikuva: Synteettinen öljy kestää käytössä

Kestävät ja ympäristöystävälliset voiteluaineet tulevat käytössä mineraaliöljyjä edullisemmiksi. Laadukkaat voiteluaineet sekä öljyjen puhdistaminen sivuvirtasuodattimella vähentävät koneiden kulumista.

Maahantuontiyritys Ajotek on toimittanut jo 20 vuoden ajan Suomen markkinoille PANOLIN-voiteluaineita. 70-vuotisjuhlavuottaan viettävä sveitsiläinen PANOLIN on synteettisten voiteluaineiden markkinajohtaja maailmanlaajuisesti.

”PANOLIN on jo 35 vuoden ajan keskittynyt ympäristöystävällisten ja pitkäikäisten voiteluaineiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Perustana on tyydytetty synteettinen esteri, joka hapettuu erittäin hitaasti ja kestää korkeita lämpötiloja. Se on myös biohajoava. Kun maaperän ja vesistön bakteerit ja pieneliöt käyttävät sen ravinnokseen, siitä jää vettä ja hiilidioksidia sekä noin 2 % myrkyttömiä lisäaineita”, kertoo Ajotekin toimitusjohtaja Pentti Murremäki.

PANOLIN-tuoteperhe kattaa lähes kaikki energiateollisuuden voiteluaineet.

”Voiteluainekustannukset voivat pudota puoleen tai jopa neljäsosaan, sillä voiteluainetta ei yleensä tarvitse vaihtaa työkoneen elinkaaren aikana. PANOLIN-tuotteet kestävät työkoneissa jopa 20 000-30 000 tuntia ja teollisuuskäytöissä jopa 150 000 tuntia. Tunnettuja referenssejä ovat Eiffel-torni, Lontoon maailmanpyörä, Niagaran putous, Panaman kanava, Sae Man Geum, Sihwa Tidal Power Plant ja Matala Dam.”

Lisää käyttöikää puhdistamalla
Ajotek on tuonut Suomen markkinoille Wågene Purifiner -sivuvirtasuodattimen, joka poistaa öljystä partikkelit 1-3 mikroniin saakka. Haihduttamiseen perustuvan teknologian avulla myös emulgoitunut vesi saadaan poistettua.

Wågene Purifiner on muihin teknologioihin verrattuna noin puolet edullisempi hankintahinnaltaan. Lisäksi se on helppokäyttöinen.

”Vesi ei imeydy suodattimeen, joten suodatinpatruunan vaihtoväli pitenee. Laitteen anturit havainnoivat suodattimen kuntoa ja laite ilmaisee, kun suodatin on vaihdettava, joten käyttö on huoletonta”, sanoo Murremäki.

Lisätietoja: www.ajotek.fi

Teksti: Merja Maukonen

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1091

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »