mainos_1048

Energiatuotanto ja -jakelu (Varavoimajärjestelmät ja -laitteet)

Höyrytys Oy:n liikkuva varaenergiakalusto turvasi Nesteen Naantalin öljynjalostamon huoltokatkon aikana

artikkelikuva: Höyrytys Oy:n liikkuva varaenergiakalusto turvasi Nesteen Naantalin öljynjalostamon huoltokatkon aikana

Kuva: Neste


Höyrytys Oy on Pohjoismaiden suurin varaenergian toimittaja, jolla on ainutlaatuinen palvelukyky varaenergian osalta Suomessa. Liikkuvan kalustonsa avulla yritys pystyy toimittamaan suuriakin määriä höyryä tai lämpöä asiakkaille ympäri Suomea.

Tarjolla on erilaisia pyörien päällä liikkuvia varaenergiapalveluita järeistä trailereista ja höyryautoista ketteriin pienikokoisiin lämpöperävaunuihin.

Varahöyry tai -lämpö tulee avuksi esimerkiksi teollisuuden huoltoseisokkien ja kaukolämmön jakelukatkosten ajaksi. Varaenergiaa voi hyödyntää myös satunnaisiin prosessitarpeisiin ja lämpöverkoston tilapäisten kulutuspiikkien hoitamiseen. Se pelastaa tilanteen myös äkillisen laiterikon sattuessa.

Suuriakin varavoimatehoja
Nesteen Naantalin öljynjalostamo tilasi Höyrytys Oy:n liikkuvan varaenergiakaluston turvaamaan toimintansa huoltokatkon aikana. Öljynjalostamolle toimitettiin seitsemän pyörillä liikkuvaa yksikköä, joissa oli kaikkiaan yhdeksän Clayton-höyrynkehitintä. Näillä pystyttiin tuottamaan höyryä yhteensä 28 MW teholla ympäri vuorokauden.

”Toimitimme Naantaliin höyryä yhtäjaksoisesti viiden vuorokauden ajan kuuteen eri pisteeseen. Laitteistoja käyttämässä oli meiltä 12 operaattoria ja kaksi työnjohtajaa”, Höyrytys Oy:n myyntipäällikkö Tapio Ritvonen kertoo.

Kyseessä oli kokonaistoimitus, johon sisältyivät höyryntuotanto, polttoainesäiliöt, polttoainelogistiikka, kytkennät ja laitteiden operointi.

”Normaalisti ostamme naapurilaitokseltamme tarvitsemamme höyryn, mutta heillä oli huoltokatko. Tarvitsimme ulkoista höyryä paikkaamaan vajeen, koska oma höyryntuotantomme ei riitä pitämään koko jalostamoa pystyssä”, työsuunnittelija Markus Vesikko Neste Oyj:lta kertoo.

”Varahöyryllä oli meille suuri merkitys. Tämä oli erittäin onnistunut ratkaisu ja kaikki meni hyvin. Höyrytys Oy:n kanssa oli helppo tehdä yhteistyötä”, Vesikko toteaa.

Lisätietoja: www.hoyrytys.fi

Teksti: Jari Peltoranta
Kuva: Neste

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »