mainos_1048

Energiatehokkuus ja energiansäästö
Energiatuotanto ja -jakelu
Ympäristöteknologia

Energiantuotannon päästöt alas Enviroburnersin polttimilla

artikkelikuva: Energiantuotannon päästöt alas Enviroburnersin polttimilla

Viime vuosina Suomessa on siirrytty pois raskaasta polttoöljystä energiantuotannon kiristyneiden päästövaatimusten vuoksi. Kotimaisen Enviroburners Oy:n kaltaiselle erikoispoltinvalmistajalle säädösten kiristyminen on hyvä muutos.

Enviroburners on vaativien energiateollisuuden kohteiden laitetoimittaja, joka on erikoistunut innovatiivisten ja ympäristöystävällisten vaihtoehtoisten polttoaineiden poltinlaitteistoihin.

”Vaatimusten koventuessa yritykset joutuvat panostamaan puhtaampaan polttoteknologiaan ja puhtaampiin polttoaineisiin. Tämä on luonut Enviroburnersille useita uusia projektimahdollisuuksia, joihin on toimitettu vähäpäästöisiä polttimiamme. Ne hyödyntävät polttoaineena muun muassa biokaasua, puupölyä, prosessiteollisuuden jätekaasuja ja LNG:tä”, Enviroburners Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Lauri Tuominen kertoo.

kuva

Uudet päästömääräykset täyttyvät
Yksi suurimmista yrityksen avaimet käteen -projekteista oli viime vuoden lopulla käyttöönotettu viiden LNG/CO-poltinjärjestelmän kokonaistoimitus Tornion Voimalle. Toimitetun laitteiston kokonaisteho on 130 MW.

Tornion Voiman varavoimakattiloihin asennettiin uudet monipolttoainepolttimet vanhojen raskasöljypolttimien tilalle, koska varatehokattiloiden ympäristölupa raskaan polttoöljyn käytölle oli päättymässä.

Vaihtoehtoina oli lisätä puhdistuslaitteita öljykäyttöisille kattiloille tai muuttaa polttoaine esimerkiksi maakaasulle. Maakaasu on sekä halvempaa että vähäpäästöisempää kuin raskas polttoöljy, mikä käänsi päätöksen maakaasun hyväksi. Muutos lähes lopettaa Tornion voiman varakattiloiden rikkidioksidi- ja hiukkaspäästöt, puolittaa typpidioksidien päästöt sekä vähentää kasvihuonekaasuja reilulla neljänneksellä.

”Uudet laitteet ovat Low-Nox-tekniikkaa, ja niiden avulla saavutetaan sekä maakaasun että häkäkaasujen uudet päästövaatimukset”, Tuominen kertoo.

Lisätietoja: www.enviroburners.fi

Teksti: Jari Peltoranta

kuva

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »