mainos_1048

Energiamarkkinat (Päästöraportointi, päästöjen todentaminen, Päästövähenemien hyödyntäminen)
Energian tuotanto, jakelu ja varastointi (Jätteenpoltolaitokset)
Energiatuotanto ja -jakelu (Mittalaitteet, sensorit, Savukaasujen puhdistus)
Käyttö ja kunnossapito (Mittaukset, mittalaitteet)
Ympäristöteknologia (Savukaasujen puhdistus)

Päästömittauksissa tarvitaan kehittynyttä ja luotettavaa tekniikkaa

artikkelikuva: Päästömittauksissa tarvitaan kehittynyttä ja luotettavaa tekniikkaa

Teollisuuden päästöjä ja muita ympäristöhaittoja voidaan merkittävästi vähentää käyttämällä nykyaikaista ja entistä kehittyneempää tekniikkaa. Uusien EU-säädösten myötä esimerkiksi jätteenpolttolaitoksilla on viimeistään lähivuosina otettava käyttöön yhä monipuolisempia mittalaitteistoja savukaasupäästöjen analysointia varten.

Teollisuuteen päästömittauslaitteita valmistavan Gasmet Technologies Oy:n myyntipäällikkö Jesse Tikka kertoo, että jätteenpolttolaitosten päästömääräykset ovat tiukentumassa Euroopan Unionin alueella.

”Syksyn 2019 aikana julkaistaan WI BAT -päätelmät, jossa on uusia mittausvelvoitteita jätteenpolttolaitoksille. Päätelmät toimivat viitekehyksenä jätteenpolttolaitosten laitoskohtaisille päästöraja-arvoille. Jätteenpolttolaitosten ympäristöluvat tullaan tarkistamaan päätelmien mukaisiksi”, Tikka täsmentää.

WI BAT:n (Waste Incineration: Best Available Techniques) avulla EU pyrkii vähentämään teollisuudesta ilmaan johdettavien ympäristölle haitallisten päästöjen määrää.

”Jätteenpolttolaitoksille on tulossa elohopean jatkuvatoiminen mittausvelvoite uusien vaatimusten myötä”, Tikka mainitsee.

Laitteistot kehittyvät
Gasmet Technologies Oy suunnittelee ja valmistaa Suomessa Vantaalla kaikki päästömittauslaitteensa, joilla voidaan mitata kymmeniä eri kaasuja ilmaan johdettavista päästöistä.

”Juuri tämän takia Gasmetin mittalaitteet soveltuvat hyvin monen teollisuuslaitoksen päästömittaukseen, sillä mittausvaatimukset eri laitoksilla vaihtelevat esimerkiksi polttoaineesta riippuen.”

”Esimerkiksi jätteenpolttoa silmällä pitäen yksittäisten seurattavien kaasujen määrä on iso. Näin ollen käyttämämme mittatekniikka on erittäin hyvä ratkaisu toiminnanharjoittajalle: ei tarvitse hankkia monta yksittäistä analysaattoria yksittäisten kaasujen mittaamiseen. Myös elohopeapäästöjen mittaamiseen meillä on sertifioitu mittajärjestelmä, jolla on tämänhetkisistä sertifioiduista mittajärjestelmistä paras mittatarkkuus.”

”Laitokset seuraavat päästömittajärjestelmien mittatietoa ja käyttävät sitä päästöraportoinnissaan ja prosessinohjauksessa”, selittää Tikka.

Gasmet Technologies on 30 vuoden aikana toimittanut yli 4 000 mittalaitetta. Suurin osa tuotannosta menee vientiin. Tytäryhtiöitä on viidessä maassa.

”Teimme juuri Itävallassa yrityskaupan, jonka myötä laajennamme tuotevalikoimaamme myös dioksiinimittauksiin”, Tikka sanoo.

Lisätietoja: www.gasmet.com

Teksti: Ari Mononen
Kuva: Gasmet Techonologies Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »