mainos_1048

Energiainfra ja uudet energiateknologiat
Käyttö ja kunnossapito (Verkkojen huolto- ja kunnossapito)

Nostolava-autoja vaativaan käyttöön

artikkelikuva: Nostolava-autoja vaativaan käyttöön

Verkonrakennus- ja huoltotöissä tarvitaan usein nostolava-autoja. Koska suunnittelu ja materiaalit ovat kehittyneet, tällaiset autot voidaan nykyään rakentaa aiempaa kevyemmiksi. Monesti nostin on mahdollista asentaa alle 3,5 tonnin painoisen pakettiauton alustalle.

Nostolava-autoja vuokraava Janneniska Oy on hankkinut vuoden 2019 aikana uudenlaista ja entistä kevyempää nostolavakalustoa. Uutuudet soveltuvat esimerkiksi linjanrakennustöihin sekä sähkö- ja televerkkojen huolto- ja korjaustöihin.

”Toimintamme perustana on nykyaikainen, helppokäyttöinen ja turvallinen kalusto”, Janneniska Rent Oy:n toimitusjohtaja Ville Helminen korostaa.

Nostolava-autoja tarvitaan erilaisissa tilanteissa, joissa vaaditaan suurta työskentelykorkeutta tai joissa nostin joudutaan sijoittamaan hieman etäälle työkohteesta.

”Valittavissa on nelivetomalleja vaikeisiin maastoihin sekä erittäin kevytrakenteisia ja alustaltaan pieniä nostimia”, kertoo Helminen.

Uutuuksiin kuuluva Janneniska 23 on kotimainen henkilönostin, joka on valmistettu yhteistyössä suomalaisen Dinolift Oy:n kanssa. Nostokorkeus yltää 23 metriin.

”Kyseessä on monikäyttöinen nostin. Käyttösovelluksia ovat esimerkiksi tele- ja sähköverkkojen rakentaminen ja huolto, katuvalojen kunnossapito, kattotyöt sekä erilaiset kiinteistöhuolto- ja rakennustyöt. Kapean rakenteensa ansiosta laite sopii muun muassa tiheästi rakennettuihin kaupunkiolosuhteisiin.”

Toinen uutuus on nelivetoisen Ford Ranger -avolavapakettiauton alustalle sijoitettu 13-metrinen nostin. Sitä voidaan käyttää vaikkapa avojohtolinjojen purkutöissä maasto-olosuhteissa. Edelleen Janneniskan uusiin laitteisiin kuuluu pakettiautojen päälle sijoitettuja Panel Van¬ -nostimia, joiden etuna on suuri kuormaustila.

”Sellaiset ovat käteviä sähkö- ja televerkkoasennustöissä, sillä asennustarvikkeet voidaan kuljettaa samalla autolla. Verkonrakennusyhtiöt hankkivat näitä nostimia käyttöönsä pitkäaikaisilla leasing- tai vuokrasopimuksilla”, Helminen mainitsee.

Teksti: Ari Mononen

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

LUE UUSIN NÄKÖISLEHTI
Enertec 2/2024

enertec
mainos_1091

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »