Energialähteet ja polttoaineet (Bioenergia)
Energiatuotanto ja -jakelu (Kattilat ja kattilalaitokset)

Sumitomo SHI FW, bioenergiaosaamista suurissa voimalaitoksissa

artikkelikuva: Sumitomo SHI FW, bioenergiaosaamista suurissa voimalaitoksissa

SUMITOMO HEAVY INDUSTRIES (SHI) on hankkinut omistukseensa Amec Foster Wheelerin kiertopetikattilaliiketoiminnan. Uusi yhtiö, nimeltään Sumitomo SHI FW, on nyt osa SHI:n kansainvälistä Energy and Environment -liiketoimintaa. Yhdistymisen myötä osaaminen ja palvelut keskitetään CFB- ja BFB-kattiloihin ja ‑kaasuttimiin, CFB-pesureihin ja metallurgian jätelämpökattiloihin sekä huoltoliiketoimintaan. Tavoitteena on panostaa kattilateknologioiden kehittämiseen tehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi.

Uusimpia toimituksiamme ovat biomassaa polttavat kiertopetikattilat Mälarenergille Ruotsiin ja Lahti Energialle Suomeen. Toimitussopimus Mälarenergi AB:n kanssa allekirjoitettiin heinäkuun alussa ja Lahti Energian kanssa maaliskuussa tänä vuonna.

Mälarenergi AB Västerås, Ruotsi
Sumitomo SHI FW toimittaa purkupuuta polttavan 150 MWth kiertopetikattilan Mälarenergi AB:lle Västeråsiin rakennettavaan sähköä ja kaukolämpöä tuottavaan voimalaitokseen. Toimitus on yhtiön ensimmäinen uudella nimellä, ja se korostaa monipuolista biomassan poltto-osaamista etenkin vaativilla biopolttoaineilla, kuten purkupuu. Toimitus sisältää voimakattilan suunnittelun, toimituksen ja käyttöönoton.

Uusi yksikkö No 7 rakennetaan olemassa olevan voimalaalueen viereen. Siirtyessään kaupalliseen käyttöön vuonna 2020 voimalan vanhimpia, öljyä ja hiiltä polttavia yksiköitä poistetaan käytöstä.

Jaakko Riiali, President, Sumitomo SHI FW Finland, toteaa: "Uusin kauppa on jatkumoa hyviin asiakassuhteisiimme Mälarenergi ABn kanssa, haluamme teknologiatoimittajana tukea asiakkaamme tavoitteita käyttää pelkästään uusiutuvia- ja kierrätyspolttoaineita vuodesta 2020 lähtien."

Lisätietoja: www.shi-fw.com

Teksti: Kalle Nuortimo / Sumitomo SHI FW

Mitä mieltä olit artikkelista?

Enertec uutiskirje

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »