Energiatuotanto ja -jakelu (Kattilat ja kattilalaitokset)

Sumitomo SHI FW:n kiertopetikattilaprojektit Ruotsiin ja Englantiin etenevät aikataulussa

artikkelikuva: Sumitomo SHI FW:n kiertopetikattilaprojektit Ruotsiin ja Englantiin etenevät aikataulussa

SUMITOMO SHI FW toimittaa purkupuuta polttavan 150 MWth kiertopetikattilan Mälarenergi AB:lle Västeråsiin rakennettavaan sähköä ja kaukolämpöä tuottavaan voimalaitokseen. Toimitus korostaa monipuolista biomassan polttoosaamista etenkin vaativilla biopolttoaineilla, kuten purkupuu ja sisältää voimakattilan suunnittelun, toimituksen ja käyttöönoton. Uusi yksikkö No 7 rakennetaan olemassa olevan voimala- alueen viereen. Projektipäällikkö Paavo Sokura kertoo: "Mälarenergi Unit 7 -projekti on edennyt suunnitellun mukaisesti hyvässä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Suunnittelu on aikataulussa ja projektitiimi on miehitetty kokeneilla insinööreillä. Asiakas on aloittanut työmaan maansiirtotyöt ja paalutukset alkavat joulukuussa. Elokuun alussa 2018 on aikataulussa teräsrakenteen asennus."

Sumitomo SHI FW:n maailman suurimman, 299 sähkömegawatin, uuden, pelkästään biomassaa polttavan kiertopeti (CFB) -kattilan toimitus Teessideen, Koillis-Englannin rannikolle, etenee aikataulussa. Tees-joen suun ja Pohjanmeren yhtymäkohtaan vanhalle telakka- ja teollisuusalueelle rakennettavan voimalaitoksen pääkomponentit ja raaka-aine voidaan tuoda laivoilla suoraan satamaan. Projektipäällikkö Matti Nikkilä kertoo:

"Elokuussa 2016 alkanut projekti on edennyt aikataulussa, tavaratoimitukset työmaalle alkoivat keväällä 2017 ja teräsrakenteiden asennus kesällä 2017. Työmaalla valmistaudutaan ensimmäisten paineosien nostoon vuoden 2017 lopussa, paineosien vesipainekoe on aikataulutettu alkukesälle 2018. Suunnittelu ja hankinnat etenevät aikataulun mukaisesti, paineosien ja muiden kattilaosien toimitukset työmaalle jatkuvat."

Lisätietoja: www.shi-fw.com

Teksti: Kalle Nuortimo / Sumitomo SHI FW
Kuva: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB

Mitä mieltä olit artikkelista?

Enertec uutiskirje

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »