mainos_607

Energian tuotanto, jakelu ja varastointi
Energiatehokkuus ja energiansäästö (Lämmön talteenotto ja hyötykäyttö)

Absorptiolämpöpumpuista lisätehoa lämmöntuotantoon

artikkelikuva: Absorptiolämpöpumpuista lisätehoa lämmöntuotantoon

EneXio ApS on tuomassa BROADin isot absorptiolämpöpumput myös Suomen markkinoille. Absorptiolämpöpumput ovat luonnollinen osa tulevaisuuden kestäviä energiaratkaisuja. Laite soveltuu erinomaisesti erilaisiin käyttökohteisiin hukkalämmön hyödyntämiseen.

ABSORPTIOLÄMPÖPUMPULLE ON ominaista pieni sähkönkulutus ja alhaiset käyttökustannukset. Siksi investoinnit ovat yleensä hyvin perusteltuja; tyypillisesti voidaan saavuttaa jopa alle kolmen vuoden takaisinmaksuaika. Toisin kuin sähköisessä lämpöpumpussa, absorptiolämpöpumpussa ajavana voimana on lämpöenergia, joka saadaan kuumasta vedestä, höyrystä tai savukaasusta. Lämpövoimalassa lämpöä on usein "ilmaiseksi" lainattavissa; lämpöpumpun prosessien jälkeen se voidaan palauttaa kaukolämpöverkkoon.

Kuinka absorptiolämpöpumppu toimii?
Absorptiolämpöpumpun toiminta perustuu neljään lämmönvaihtimeen. Laite käyttää vettä jäähdytysaineena ja suolaliuosta (LiBr) ylläpitämään alhaista painetta. Moottorina toimii generaattori, johon energia syötetään kuuman veden, höyryn tai palokaasujen muodossa. Myös maakaasua voidaan käyttää energialähteenä. Alhaisen lämpötilan energia otetaan talteen höyrystimessä, minkä jälkeen se voidaan palauttaa kaukolämpöverkkoon.

Joustava ratkaisu moniin käyttökohteisiin
Lämpöpumput parantavat lämmöntuotannon tehokkuutta tuotantotavasta ja käytettävästä polttoaineesta riippumatta. Erityisen hyvin ne soveltuvat biopolttolaitosten tehokkuuden parantamiseen, sillä niiden avulla savukaasut voidaan jäähdyttää nykyistä huomattavasti alhaisempaan lämpötilaan. Hukkaenergia saadaan talteen ja voidaan palauttaa kaukolämpöverkkoon.

Aluejäähdytyshankkeet yleistyvät Suomessa. Absorptiolämpöpumpun avulla kaukolämmön paluuvettä voidaan kustannustehokkaasti käyttää kaukokylmän tuottamiseen. Samasta koneesta saadaan tarvittaessa ulos sekä jäähdytys- että lämmitysvettä. Absorptiolämpöpumppuja käytetään myös teollisuuden hukkalämmön hyödyntämiseen ja datakeskusten jäähdytykseen.

Lisätietoja: www.enexio.dk/en

Mitä mieltä olit artikkelista?

arvosana 1 arvosana 2 arvosana 3 arvosana 4 arvosana 5

Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

TUULIVOIMAKATSAUS

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »