Energiainfra ja uudet energiateknologiat (Älykäs energian käyttö ja ohjaus, mobiilipalvelut)
Energiatuotanto ja -jakelu (Mittalaitteet, sensorit, Valvontalaitteet)
Käyttö ja kunnossapito (Etäluenta)
Tiedonhallinta, tietojärjestelmät, digitalisaatio (IoT-palvelut ja tiedonkeruu)
Vesitekniikka

Langaton monitoimilähetin vaativaan teollisuuskäyttöön

artikkelikuva: Langaton monitoimilähetin vaativaan teollisuuskäyttöön

Lapp Automaatio Oy on tuonut markkinoille erittäin vaativiin teollisuusmittauksiin soveltuvan langattoman monitoimilähettimen - IoTKey®:n, jolla on pitkä kantama ja hyvä häiriönsietokyky. Tekniikkaa voidaan käyttää myös räjähdysvaarallisissa ympäristöissä.

Uuden monitoimilähettimen kanssa voidaan käyttää useita yhteen lähettimeen kytkettyjä mittausantureita ja saada mittaustietoa monista eri suureista. Lisäksi mittaustietoa pystytään välittämään käyttäjän haluamassa muodossa langattomasti – pitkienkin etäisyyksien takaa ja vaikeissa olosuhteissa.

”Aloimme kehittää langattoman mittauksen ratkaisuja jo vuosia sitten”, kertoo liiketoiminnan kehityspäällikkö Janne Talvitie Lapp Automaatio Oy:stä.

Nyt uusia ratkaisuja tarvittiin, koska teollisuus- ja maastosovelluksissa langallisten mittausten käyttö pitkillä yhteysväleillä on ollut varsinkin jälkiasennuksissa hankalaa ja kallista.

”Langattomissa yhteyksissä käytettäväksi valittiin kansainvälinen LoRaWAN-tiedonsiirtoverkko (Long Range Wide Area Network), joka on luotettava pitkän kantaman tiedonsiirtoratkaisu.

Suomessa tukiasemaverkkoa on rakentanut Digita, mutta vaihtoehtoisesti voidaan hyödyntää omia paikallisia tukiasemia”, Talvitie selittää.

Euroopassa LoRaWAN-verkko toimii 868 MHz:n taajuudella. Langattoman signaalin kantama on sisätiloissakin jopa satoja metrejä ja ulkoilmassa useita kilometrejä.

Tuoteryhmäpäällikkö Vesa Tepponen mainitsee, että Lapp Automaation mittauslähetin soveltuu koteloituna asennettavaksi jopa räjähdysvaarallisiin ATEX-ympäristöihin, kuten öljynjalostamoille. ”Tällä tekniikalla on paljon käyttömahdollisuuksia vaativissa teollisuussovelluksissa, muun muassa energia- ja kemianteollisuudessa. Lähetin onkin suunniteltu raskasta teollisuutta varten. Sillä on hyvä häiriönsieto ja pieni tehonkulutus”, Tepponen sanoo.

”Verkossa ei tarvita yhtä suurta määrää tukiasemia kuin esimerkiksi WLAN-pohjaisissa ratkaisuissa. Isonkin tehtaan sisällä tehtäviin mittauksiin riittää usein yksi tukiasema.” Yhdessä lähettimessä on kolme anturituloa esimerkiksi lämpötila-, binäärivastus- ja kosteusmittausta tai mA /V -signaaleja varten.

” IoTKey® mittausjärjestelmä on helppo ja nopea asentaa. Paristo kestää jopa vuosia”, Tepponen vakuuttaa.

”Anturit ja lähetin voidaan sijoittaa syrjäiselle paikalle, vaikkapa keskelle peltoa. Tekniikka soveltuu mainiosti myös siirrettäviin mittausjärjestelmiin sekä IoT-sovelluksiin.”

Lisätietoja: www.epicsensors.fi/tuotteet/iotkeyr-tuotteet-ja-palvelut/

Teksti: Ari Mononen

Mitä mieltä olit artikkelista?

IoTKey® for Process Insights


Seuraa Enertec

Enertec uutiskirje

UUTISVIRTA
Seuraa Enertec
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »